Рецепт салату Нептун до Нового року
Ще один варіант приготування салату з морепродуктів до святкового столу. Сам процес займає кілька хвилин. Тому запасіться необхідними продуктами і приступайте до приготування.
Інгредієнти:
- 250 г кальмарів;
- 250 г креветок в розсолі;
- 1 упаковка крабових паличок;
- 200 г морського коктейлю;
- 5 курячих яєць;
- 50 г червоної ікри;
- Майонез.
Приготування
Для початку відправляємо розморожені кальмари в киплячу воду. Через пару хвилин вони будуть готові, тому витягаємо їх, охолоджуємо і знімаємо плівку.
Наступним кроком нарізаємо шматочками крабові палички. При необхідності їх потрібно попередньо розморозити.
Варені кальмари спочатку нарізаємо вздовж на кілька смужок, а потім ріжемо на невеликі шматочки.
Яйця відварюємо протягом 8-10 хвилин. Нам знадобляться тільки білки, тому витягаємо жовтки, а перші нарізаємо тонкою соломкою.
Тепер підготовлені інгредієнти відправляємо в тарілку. Зливаємо рідину з морського коктейлю і креветок, після чого додаємо їх в блюдо. Частина креветок залишаємо для оформлення салату. Все перемішуємо і заправляємо майонезом.
Глибоку миску відповідного розміру накриваємо харчовою плівкою і викладаємо на нього салат. Злегка приминаем, загортаємо плівку і прибираємо закуску в холодильник на півгодини. Після цього, накриваємо блюдо тарілкою і акуратно перевертаємо його і прибираємо плівку.
Прикрашаємо блюдо залишилися креветками і червоною ікрою.
Красива і смачна закуска готова. Вона буде одним з головних страв на святковому столі.