Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих

Самий смачний пиріг з капусти швидкого приготування на сметані

Проста і швидка випічка може виручити в той момент, коли потрібно швидко щось приготувати до чаю, коли раптово гості вже на порозі. І така закуска обов’язково всім сподобається.

Інгредієнти:

  • 1 невеликий качан капусти;
  • 250 р сметани;
  • 120 г вершкового масла;
  • 150 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 головка цибулі;
  • Поль і перець;
  • Кріп.

Приготування

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на кубики невеликого розміру. Обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості.

Тим часом дрібно нашинкуем капусту. Відправляємо в сковороду з цибулею, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні, поки не стане м’якою. Не забуваємо періодично помішувати, щоб капуста не пригоріла.

На наступному етапі додаємо трохи солі і перцю. Подрібнюємо кріп і відправляємо в сковороду з іншими інгредієнтами. Все перемішуємо і через хвилину знімаємо з плити. Залишаємо начинку, щоб вона охолола.

Цікаве:  Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Поки продукти остигають, приготуємо тісто. У миску розбиваємо яйця, підсолюємо і збиваємо. Після чого додаємо сметану і збиваємо до однорідної маси.

В іншу тарілку висипаємо борошно і розпушувач, який можна замінити содою. В яєчну суміш додаємо розтоплене тепле масло і ще раз перемішуємо. Потім поступово висипаємо борошно, постійно помішуючи масу, щоб не було грудок.

Тепер тісто перемішуємо з остиглої начинкою. Роз’ємну форму змащуємо маслом і присипаємо борошном. Приготовлену масу викладаємо у форму і акуратно розрівнюємо.

Випікаємо в розігрітій духовці до 200 градусів, протягом однієї години.

Лінивий пиріг. Залишається витягнути його з форми і дати трохи охолонути. Можна подавати в холодному і теплому вигляді. Приємного апетиту!