Лінивий пиріг з капустою на молоці: швидше не буває
Ви без праці можете зробити несолодке випічку і порадувати своїх родичів або гостей. Знадобиться мінімум часу і доступні продукти. З цим може впоратися навіть молода і недосвідчена господиня.
Інгредієнти:
- 500 г капусти;
- 100 мл молока;
- 100 г сметани;
- 150 г пшеничного борошна;
- 1 щіпка соди;
- 50 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
Дрібно нашинкуем капусту і відправляємо її в глибоку тарілку. Зверху посипаємо невеликою кількістю солі і перемішуємо. Капусту рекомендується злегка пом’яти, щоб вона стала більш м’якою.
Форму для випічки з високими бортами злегка змащуємо маслом. Потім викладаємо підготовлену капусту і рівномірно розподіляємо його. Вершкове масло нарізаємо на шматочки і додаємо в форму.
Тепер займемося приготуванням тіста. У миску розбиваємо курячі яйця і додаємо сметану, можна змішати з невеликою кількістю майонезу. Злегка збиваємо, потім додаємо молоко і соду, яку попередньо потрібно погасити.
Поступово висипаємо борошно, помішуючи тісто. Суміш повинна вийти досить рідким, тому додавайте борошно невеликими порціями.
Приготованим тестом заливаємо форму з нашаткованої капусти. Відправляємо в духовку, яку слід заздалегідь розігріти. Готуємо протягом 40 хвилин.
Пиріг виходить рум’яним і смачним. При бажанні, можете трохи поекспериментувати, додавши в начинку додаткові інгредієнти.