Паска з сиру: 7 класичних рецептів в домашніх умовах

Австралійський рецепт сирної паски без випічки з желатином

Ще один швидкий спосіб приготування святкового десерту. Ви не пошкодуєте, якщо скористайтеся цим рецептом, так як страва виходить неймовірно смачним, красивим і ніжним.

Інгредієнти:

  • 600 г сиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 30 мл вершків;
  • 125 р сметани;
  • 20 г желатину;
  • 1 склянка цукрової пудри;
  • Харчова сіль;
  • Ванільний цукор;
  • Цукати.

Приготування:

 

  • Желатин висипаємо в миску, заливаємо водою і залишаємо набухати на кілька хвилин. При бажанні можете використовувати агар-агар;
  • Сир перебиваємо блендером або двічі пропускаємо через м’ясорубку. Але щоб маса вийшла ніжною, краще всього перетерти її через дрібне сито;
  • До сиру додаємо сметану, цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло, щіпку солі і вершки. Розмішуємо кухонним міксером або віночком;
  • З ванільного цукру робимо пудру. Для цього подрібнюємо його в кавомолці і відправляємо в масу. Гарненько перемішуємо;
  • Набряклий желатин розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі. Висипаємо в сирну масу і ще раз розмішуємо;
  • Наступним кроком додаємо цукати. Також можна використовувати горіхи, нарізаний банан або інші наповнювачі;
  • Пасочницу ставимо на тарілку у перевернутому стані. У форму викладаємо вологу марлю, складену в два шари і наповнюємо підготовленою сумішшю. Якщо ви використовуєте силіконові форми для приготування пасхи, то марля не знадобиться;
  • Тепер накриваємо форму краями марлі, зверху ставимо вантаж. Прибираємо в холодильник. Достатньо однієї години.
Цікаве:  Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

 

Цей варіант відмінно підходить для тих випадків, коли ви не встигли приготувати великодній десерт з-за браку часу.