Покроковий рецепт класичної вареної великодня з сиру
Є ще один традиційний варіант приготування святкової страви. Він відрізняється тим, що нам доведеться варити підготовлену сирну суміш. В результаті чого, десерт виходить ніжним і нагадує морозиво.
Інгредієнти:
- 700 г сиру;
- 150 г вершкового масла;
- 150 р сметани;
- 200 г цукрового піску;
- 150 г родзинок;
- Горіхи;
- 10 г ванільного цукру;
- 3 яйця;
- Цедра апельсина.
Приготування:
- У каструлю з товстим дном викладаємо жирний домашній сир, додаємо ванільний цукор, сметану, цукровий пісок, а також розбиваємо яйця. Перебиваємо заглибним блендером до однорідності;
- У масу відправляємо цедру одного апельсина, розм’якшене масло і акуратно розмішуємо;
- Каструлю ставимо на слабкий вогонь. Постійно перемішуючи, доводимо до гарячого стану, не чекаючи закипання;
- Знімаємо з плити і охолодити до кімнатної температури. Щоб прискорити процес каструлю можна поставити у таз з холодною водою;
- Тепер додаємо додаткові інгредієнти, які вам більше подобаються: родзинки, горіхи, цукати, сухофрукти;
- Форму застеляємо марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо підготовлену суміш, накриваємо марлею і зверху ставимо гніт.
Відправляємо в холодильник, мінімум на цілу ніч. Потім акуратно витягаємо десерт з форми і прикрашаємо на свій розсуд. Приємного апетиту!