Паска з сиру: 7 класичних рецептів в домашніх умовах

Покроковий рецепт класичної вареної великодня з сиру

Є ще один традиційний варіант приготування святкової страви. Він відрізняється тим, що нам доведеться варити підготовлену сирну суміш. В результаті чого, десерт виходить ніжним і нагадує морозиво.

Інгредієнти:

  • 700 г сиру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 150 р сметани;
  • 200 г цукрового піску;
  • 150 г родзинок;
  • Горіхи;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 3 яйця;
  • Цедра апельсина.

Приготування:

 

  • У каструлю з товстим дном викладаємо жирний домашній сир, додаємо ванільний цукор, сметану, цукровий пісок, а також розбиваємо яйця. Перебиваємо заглибним блендером до однорідності;
  • У масу відправляємо цедру одного апельсина, розм’якшене масло і акуратно розмішуємо;
  • Каструлю ставимо на слабкий вогонь. Постійно перемішуючи, доводимо до гарячого стану, не чекаючи закипання;
  • Знімаємо з плити і охолодити до кімнатної температури. Щоб прискорити процес каструлю можна поставити у таз з холодною водою;
  • Тепер додаємо додаткові інгредієнти, які вам більше подобаються: родзинки, горіхи, цукати, сухофрукти;
  • Форму застеляємо марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо підготовлену суміш, накриваємо марлею і зверху ставимо гніт.
Цікаве:  Тарталетки з начинкою — самі смачні та прості рецепти

 

Відправляємо в холодильник, мінімум на цілу ніч. Потім акуратно витягаємо десерт з форми і прикрашаємо на свій розсуд. Приємного апетиту!