Класична і дієтична паска з сиру без яєць в домашніх умовах
Якщо ви стежите за своєю фігурою, але не можете відмовити собі в пасхального частування, то спробуйте приготувати дієтичний варіант смачного десерту. У ньому міститься менше калорій, ніж у традиційній великодня.
Інгредієнти:
- 500 г 5% сиру;
- 200 г сметани (10-15%);
- 50 г цукрового піску;
- 50 г вершкового масла;
- 30 г кокосової стружки;
- 30 г волоських горіхів;
- 50 г сухофруктів.
Приготування:
- Сир перебиваємо блендером або перетираємо через дрібне сито, щоб маса вийшла ніжною і однорідної;
- В окремій мисці змішуємо сметану, цукор і кокосову стружку за бажанням;
- Сметанную суміш кладемо в ємність з сиром разом з розм’якшеним вершковим малому. Знову використовуємо занурювальний блендер і доводимо до однорідності;
- Додаємо сухофрукти і подрібнені волоські горіхи. Ретельно перемішуємо ложкою або лопаткою;
- У спеціальну форму викладаємо вологу марлю, і наповнюємо її сирною масою. Накриваємо залишками марлі, зверху ставимо гніт і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Вранці страва повністю готове. Залишається тільки зняти форму і подати до столу. Відмінний варіант для прихильників правильного харчування.
Поживна цінність (100 г):
- Білки: 11,68;
- Жири: 15,3;
- Вуглеводи: 10,4;
- Калорійність: 225,67.
Приємного апетиту!