Паска з сиру: 7 класичних рецептів в домашніх умовах

Класична і дієтична паска з сиру без яєць в домашніх умовах

Якщо ви стежите за своєю фігурою, але не можете відмовити собі в пасхального частування, то спробуйте приготувати дієтичний варіант смачного десерту. У ньому міститься менше калорій, ніж у традиційній великодня.

Інгредієнти:

  • 500 г 5% сиру;
  • 200 г сметани (10-15%);
  • 50 г цукрового піску;
  • 50 г вершкового масла;
  • 30 г кокосової стружки;
  • 30 г волоських горіхів;
  • 50 г сухофруктів.

Приготування:

 

  • Сир перебиваємо блендером або перетираємо через дрібне сито, щоб маса вийшла ніжною і однорідної;
  • В окремій мисці змішуємо сметану, цукор і кокосову стружку за бажанням;
  • Сметанную суміш кладемо в ємність з сиром разом з розм’якшеним вершковим малому. Знову використовуємо занурювальний блендер і доводимо до однорідності;
  • Додаємо сухофрукти і подрібнені волоські горіхи. Ретельно перемішуємо ложкою або лопаткою;
  • У спеціальну форму викладаємо вологу марлю, і наповнюємо її сирною масою. Накриваємо залишками марлі, зверху ставимо гніт і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Цікаве:  Цукати з апельсинових кірок: швидкі рецепти приготування в домашніх умовах

 

Вранці страва повністю готове. Залишається тільки зняти форму і подати до столу. Відмінний варіант для прихильників правильного харчування.

Поживна цінність (100 г):

  • Білки: 11,68;
  • Жири: 15,3;
  • Вуглеводи: 10,4;
  • Калорійність: 225,67.

Приємного апетиту!