Млинці на кефірі — 4 покрокових рецепта тонких млинчиків з дірочками

Тонкі млинці з дірочками на кефірі з молоком

Не можна було обійти стороною ще один спосіб приготування ажурних млинчиків. Весь процес не займе у вас багато часу, тому можете зробити таку закуску в будь-який час.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру;
  • 250 мл молока;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л солі;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л соди;
  • 3 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • У глибоку ємність вливаємо кефір, додаємо цукор, сіль і соду. Все добре перемішуємо;
  • Потім розбиваємо в миску яйця, збиваємо кухонним віночком або міксером;
  • Частинами всипаємо просіяне борошно і розмішуємо до однорідності;
  • Вливаємо тепле молоко і рослинне масло. Замішуємо тісто;
  • Якщо суміш вийшла занадто рідкою, то додаємо трохи борошна, а якщо густий, то теплого молока. Масу залишаємо на 30 хвилин при кімнатної температури;
  • Після закінчення зазначеного часу розігріваємо сковороду, змащуємо її соняшниковою олією і тонким шаром наливаємо тісто. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку.
Цікаве:  Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

Таким чином, готуємо млинці, поки не закінчиться тісто.

Я думаю, ця добірка рецептів, допоможе вам визначитися з варіантом приготування ажурних млинчиків. Приємного апетиту!