Соус Ткемалі з сливи в домашніх умовах на зиму — 6 простих рецептів приготування

Соус Ткемалі на зиму з аджикою

Є ще один чудовий рецепт гострого соусу. Його також будемо готувати в мультиварці. Даний спосіб приготування підходить не тільки для заготівлі на зиму, але і на кожен день. Тому беріть собі на замітку.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг кислих слив;
  • 15 г аджики;
  • 100 г зелені;
  • 30 г часнику;
  • 0,5 л води;
  • Харчова сіль за смаком.

Зазначене кількість продуктів призначене для невеликої порції, якої вистачить на один раз. Для заготівлі збільшуйте обсяг інгредієнтів.

Приготування:

Сливи промиваємо холодною водою, потім витягуємо з їх кісточки. Відправляємо в чашу мультиварки і заливаємо водою. Вмикаємо опцію «варка» і готуємо протягом півгодини.

Цікаве:  Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

Тим часом займемося підготовкою інших інгредієнтів. Дрібно нарізаємо зубчики часнику і зелень. Ви можете додати у соус будь-які трави і прянощі, які більше подобаються.

Наступним кроком проціджуємо відварені сливи через сито. Сік нам не знадобиться. А в м’якоть додаємо сіль, аджику, зелень і спеції. Перебиваємо блендером і відправляємо в чашу мультиварки. Вмикаємо опцію «смаження» буквально на одну хвилину, щоб маса закипіла.

Кисло-гострий соус готовий до використання. Для заготівлі, потрібно заздалегідь підготувати банки і добре їх простерилізувати разом з кришками.