Соус Ткемалі з сливи в домашніх умовах на зиму — 6 простих рецептів приготування

Приготування соусу Ткемалі на зиму в мультиварці

Завдяки сучасної кухонної техніки можна скоротити час приготування різних страв і заготовок. В мультиварці дуже просто зробити грузинський соус, який, звичайно відрізняється від класичного варіанту, але виходить не менш смачним.

Інгредієнти:

  • 2 кг сливи;
  • 1 головка часнику;
  • 1 пучок кінзи;
  • 2 гострих перцю;
  • 2 ч. л хмелі-сунелі;
  • 1 ст. л коріандру;
  • 2 ст. л цукру;
  • 1 ст. л солі без гірки.

Приготування:

Сливи промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Потім розділяємо їх навпіл і видаляємо кісточки. Це досить нудний процес, але необхідний, тому наберіться трохи терпіння.

Часник очищаємо від лушпиння, у перцю вирізаємо плодоніжку і видаляємо насіння. Зелень промиваємо і відрізаємо стебла. Всі підготовлені продукти зі сливами прокручуємо через м’ясорубку. Слідом додаємо цукор з сіллю, а також необхідні спеції і ретельно перемішуємо.

Цікаве:  Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

Отриману масу кладемо в чашу мультиварки. Встановлюємо режим «гасіння» на 1,5 години. Коли пролунає звуковий сигнал, то витягуємо чашу з соусом, перемішуємо і розподіляємо по банкам.

Ткемалі слід зберігати в прохолодному і темному місці. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході виходить 1,5 л.