Приготування соусу Ткемалі на зиму в мультиварці
Завдяки сучасної кухонної техніки можна скоротити час приготування різних страв і заготовок. В мультиварці дуже просто зробити грузинський соус, який, звичайно відрізняється від класичного варіанту, але виходить не менш смачним.
Інгредієнти:
- 2 кг сливи;
- 1 головка часнику;
- 1 пучок кінзи;
- 2 гострих перцю;
- 2 ч. л хмелі-сунелі;
- 1 ст. л коріандру;
- 2 ст. л цукру;
- 1 ст. л солі без гірки.
Приготування:
Сливи промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Потім розділяємо їх навпіл і видаляємо кісточки. Це досить нудний процес, але необхідний, тому наберіться трохи терпіння.
Часник очищаємо від лушпиння, у перцю вирізаємо плодоніжку і видаляємо насіння. Зелень промиваємо і відрізаємо стебла. Всі підготовлені продукти зі сливами прокручуємо через м’ясорубку. Слідом додаємо цукор з сіллю, а також необхідні спеції і ретельно перемішуємо.
Отриману масу кладемо в чашу мультиварки. Встановлюємо режим «гасіння» на 1,5 години. Коли пролунає звуковий сигнал, то витягуємо чашу з соусом, перемішуємо і розподіляємо по банкам.
Ткемалі слід зберігати в прохолодному і темному місці. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході виходить 1,5 л.