Соус Ткемалі з сливи в домашніх умовах на зиму — 6 простих рецептів приготування

Найсмачніший рецепт соусу Ткемалі на зиму

Не можна не відзначити ще один варіант приготування. Незважаючи на простий процес, сливовий соус виходить неймовірно смачним, тому скористайтеся даним варіантом.

Інгредієнти:

  • 2 кг слив;
  • 2 стручка гострого перцю;
  • 200 г часнику;
  • 2 ст. л томатної пасти;
  • 1 ст. л солі;
  • 200 г цукру;
  • 2 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

Сливи пропускаємо через м’ясорубку, додаємо подрібнений часник і перець. Також відправляємо всі інші інгредієнти, перемішуємо і ставимо на плиту. Після закипання готуємо 40-60 хвилин на слабкому вогні. Розливаємо по банках.

Подивіться короткий відеоролик, з якого можна зрозуміти, як швидко зробити чудовий соус:

Ви можете скористатися абсолютно будь-яким з перерахованих рецептів. Соус в будь-якому випадку виходить смачним. Також можете трохи поекспериментувати зі спеціями, завдяки яким можна значно змінити смак.

Цікаве:  Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів