Соус Ткемалі з сливи в домашніх умовах на зиму — 6 простих рецептів приготування

Соус Ткемалі на зиму з хмелі-сунелі

Якщо вам вже приївся кетчуп, то приготуйте чудовий соус. Це модифікований варіант і вже мало нагадує справжній Ткемалі. Однак чудово поєднується з багатьма стравами і не поступається за смаком грузинського варіанту.

Інгредієнти:

  • 3 кг сливи;
  • 1,5 кг солодкого перцю;
  • 6 стручків гострого перчика;
  • 3 головки часнику;
  • 2 ч. л хмелі-сунелі;
  • 1 ч. л лимонної кислоти;
  • 1 ч. л мускатного горіха;
  • 60 г солі;
  • 200 г цукру.

Приготування:

Сливи обов’язково промиваємо і виймаємо кісточки. У солодкого та гострого перцю видаляємо плодоніжки і виймаємо насіння. Підготовлені продукти пропускаємо через м’ясорубку.

Перекладаємо масу в каструлю і додаємо цукор, сіль і спеції. Ставимо ємність на плиту і доводимо до кипіння, після цього зменшуємо вогонь і варимо протягом 25 хвилин.

Цікаве:  Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Потім відправляємо в каструлю пресований часник і лимонну кислоту. Все добре перемішуємо, після чого перебиваємо заглибним блендером до отримання однорідної маси.

Варимо ще близько п’яти хвилин і знімаємо з плити. Не забувайте помішувати соус, щоб він не пригорів. Розкладаємо суміш по стерилізованим банкам і закручуємо кришками або закатуємо спеціальною машинкою.

Банки не обов’язково перевертати догори дном. Просто накриваємо їх теплим рушником і залишаємо до повного охолодження.