Сирна запіканка в духовці — пишна, як у садочку: 8 покрокових рецептів

Сирна запіканка: рецепт з манкою і яблуками

Якщо до складу улюбленого десерту додати свіжі фрукти, то він вийде ще смачніше. При цьому рецепт досить простий, тому не потрібно володіти спеціальними навичками або певним кулінарним досвідом.

Інгредієнти:

  • 550 г сиру;
  • 5 ст. л манної крупи;
  • 2 яблука;
  • 3 яйця;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 4 ст. л цукрового піску;
  • 0,5 ч. л соди;
  • Сіль;
  • Вершкове масло.

Приготування

Сир або сирну масу перекладаємо в миску, де будемо готувати масу. Розминаємо його товкачиком, додаємо 2 повних яйця і 1 білок. Жовток залишаємо, він нам ще стане в нагоді. Також в тарілку висипаємо цукор, сіль і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші.

На наступному етапі додаємо соду і манну крупу. Гарненько вимішуємо. Для цього можна скористатися товкачем або блендером. Залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.

Цікаве:  Грецький салат – 5 класичних покрокових рецептів

Тим часом займемося кисло-солодкими яблуками. Плоди потрібно очистити і видалити серцевину з насінням. Потім нарізаємо на тонкі пластини. Відправляємо в миску з іншими продуктами і перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо манною крупою. Перекладаємо приготовану масу і розрівнюємо. Жовток збиваємо і виливаємо на запіканку. У цьому випадку кірка вийде золотистої і красивою.

Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів. Відправляємо в неї форму на 40-45 хвилин до повної готовності десерту. Запіканку залишаємо у формі до остигання, після чого нарізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!