Сирна запіканка: рецепт з манкою і яблуками
Якщо до складу улюбленого десерту додати свіжі фрукти, то він вийде ще смачніше. При цьому рецепт досить простий, тому не потрібно володіти спеціальними навичками або певним кулінарним досвідом.
Інгредієнти:
- 550 г сиру;
- 5 ст. л манної крупи;
- 2 яблука;
- 3 яйця;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 4 ст. л цукрового піску;
- 0,5 ч. л соди;
- Сіль;
- Вершкове масло.
Приготування
Сир або сирну масу перекладаємо в миску, де будемо готувати масу. Розминаємо його товкачиком, додаємо 2 повних яйця і 1 білок. Жовток залишаємо, він нам ще стане в нагоді. Також в тарілку висипаємо цукор, сіль і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші.
На наступному етапі додаємо соду і манну крупу. Гарненько вимішуємо. Для цього можна скористатися товкачем або блендером. Залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.
Тим часом займемося кисло-солодкими яблуками. Плоди потрібно очистити і видалити серцевину з насінням. Потім нарізаємо на тонкі пластини. Відправляємо в миску з іншими продуктами і перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо манною крупою. Перекладаємо приготовану масу і розрівнюємо. Жовток збиваємо і виливаємо на запіканку. У цьому випадку кірка вийде золотистої і красивою.
Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів. Відправляємо в неї форму на 40-45 хвилин до повної готовності десерту. Запіканку залишаємо у формі до остигання, після чого нарізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!