Паштет з курячої печінки в домашніх умовах — 7 покрокових рецептів

Дієтичний паштет з курячої печінки в домашніх умовах

Якщо ви стежите за своєю фігурою, то пропоную вам наступний рецепт. Ми не будемо використовувати масло, тому калорійність продукту невисока. Закуска не призведе до збільшення талії.

Інгредієнти:

  • 800 г курячої печінки;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • 500 мл ряжанки;
  • 1 ст. л борошна;
  • 10 г желатину.

Приготування:

  1. Нарізану цибулю обсмажуємо до прозорості, потім додаємо до нього подрібнену моркву і смажимо близько 5 хвилин. Після чого вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин;
  2. Печінку промиваємо та нарізаємо на шматочки середнього розміру. Відправляємо в розігріту сковороду з оливковою олією, злегка підсолюємо і за бажанням додаємо спеції;
  3. Коли з’явиться скориночка, то додаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо протягом 1-ої хвилини;
  4. На наступному етапі заливаємо печінка ряжанкою. Деякі господині використовують сметану, але в ній міститься більше калорій. Накриваємо кришкою і готуємо 10-15 хвилин. Перевіряємо готовність: розрізаємо шматок, і якщо виділяється прозорий сік, значить продукт готовий;
  5. Підготовлені продукти перекладаємо в чашу блендера або кухонний комбайн. Подрібнюємо до однорідності;
  6. Поки паштет гарячий висипаємо в нього желатин, який не вимагає замочування. Ретельно перемішуємо кілька хвилин;
  7. Розподіляємо закуску по формочках, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.
Цікаве:  Холодець з курки з желатином: як приготувати курячий холодець в домашніх умовах

Після цього можна зробити смачні бутерброди або поставити в якості окремої закуски. Приємного апетиту!