Покроковий рецепт приготування паштету з курячої печінки з грибами
Вдома можна скористатися ще одним варіантом приготування. До складу закуски будуть входити гриби. Таке блюдо буде відмінним доповненням до святкового столу або до вечері.
Інгредієнти:
- 900 г курячої печінки;
- 200 г печериць;
- 5 головок цибулі;
- 100 г вершкового масла;
- 3 зубчики часнику;
- 1 морква;
- 1 ч. л цукрового піску;
- 50 мл соняшникової олії;
- 6 ст. л соєвого соусу;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо;
- Моркву з часником ріжемо соломкою;
- Також дрібно нарізаємо гриби;
- У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо цукру і готуємо близько 5 хвилин. Потім вливаємо соєвий соус, і коли він випарується, додаємо часник і готуємо до м’якості. Перекладаємо в каструлю;
- На сильному вогні обсмажуємо печериці до золотистого кольору. При бажанні додаємо приправи. Відправляємо в іншу ємність;
- На максимальному вогні добре обсмажуємо моркву, вливаємо соєвий соус і перекладаємо в каструлю;
- У печінці видаляємо прожилки і жовчні міхури, які іноді зустрічаються. Готуємо до тих пір, поки в розрізі не з’явиться прозорий сік. Додаємо трохи вершкового масла і залишаємо остигати;
- Потім курячий продукт разом з 70 р масла відправляємо до овочів і подрібнюємо блендером до однорідності, або двічі пропускаємо через м’ясорубку;
- У масу додаємо гриби, добре перемішуємо і ставимо в холодильник на 10 хвилин;
- Викладаємо паштет рівним шаром на харчову плівку, зверху натираємо трохи замороженого масла і звертаємо в рулет.
У такому вигляді закуска зберігається в холодильнику або морозильній камері. Підходить для перекусу та фуршету. Приємного апетиту!