Паштет з курячої печінки в домашніх умовах — 7 покрокових рецептів

Покроковий рецепт приготування паштету з курячої печінки з грибами

Вдома можна скористатися ще одним варіантом приготування. До складу закуски будуть входити гриби. Таке блюдо буде відмінним доповненням до святкового столу або до вечері.

Інгредієнти:

  • 900 г курячої печінки;
  • 200 г печериць;
  • 5 головок цибулі;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 1 ч. л цукрового піску;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 6 ст. л соєвого соусу;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо;
  2. Моркву з часником ріжемо соломкою;
  3. Також дрібно нарізаємо гриби;
  4. У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо цукру і готуємо близько 5 хвилин. Потім вливаємо соєвий соус, і коли він випарується, додаємо часник і готуємо до м’якості. Перекладаємо в каструлю;
  5. На сильному вогні обсмажуємо печериці до золотистого кольору. При бажанні додаємо приправи. Відправляємо в іншу ємність;
  6. На максимальному вогні добре обсмажуємо моркву, вливаємо соєвий соус і перекладаємо в каструлю;
  7. У печінці видаляємо прожилки і жовчні міхури, які іноді зустрічаються. Готуємо до тих пір, поки в розрізі не з’явиться прозорий сік. Додаємо трохи вершкового масла і залишаємо остигати;
  8. Потім курячий продукт разом з 70 р масла відправляємо до овочів і подрібнюємо блендером до однорідності, або двічі пропускаємо через м’ясорубку;
  9. У масу додаємо гриби, добре перемішуємо і ставимо в холодильник на 10 хвилин;
  10. Викладаємо паштет рівним шаром на харчову плівку, зверху натираємо трохи замороженого масла і звертаємо в рулет.
Цікаве:  Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі — прості і смачні рецепти на святковий стіл

У такому вигляді закуска зберігається в холодильнику або морозильній камері. Підходить для перекусу та фуршету. Приємного апетиту!