Холодець з курки з желатином: як приготувати курячий холодець в домашніх умовах

Як приготувати холодець з курки з желатином в скороварці

Якщо у вас мало часу на приготування холодцю, то можна скористатися сучасними розробками. В скороварці це можна зробити всього за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 кг спинки курки;
  • 1 куряча тушка;
  • 2 морквини;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • Петрушка;
  • Горошини чорного перцю;
  • Лавровий лист;
  • 3 зубчики часнику;
  • Харчова сіль.

Приготування:

  1. З курки знімаємо шкірку, поділяємо на кілька частин і добре промиваємо під проточною водою;
  2. Підготовлене куряче м’ясо відправляємо в скороварку;
  3. Додаємо моркву, цибулю з лушпинням, зелень і сіль;
  4. Всі інгредієнти заливаємо холодною водою до максимального рівня;
  5. Закриваємо кришкою і готуємо на максимальному вогні;
  6. Через 40-50 хвилин з клапана буде виходити пар, значить, рідина закипіла. З цього моменту зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо холодець протягом 2 годин;
  7. Потім вимикаємо скороварку;
  8. Відкриваємо кришку, виймаємо курку та овочі. Бульйон проціджуємо будь-яким зручним способом;
  9. М’ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо в форму, разом з нарізаною морквою і зеленню. При бажанні додаємо нарізаний часник;
  10. Заливаємо бульйоном і відправляємо в холодильник на 4-5 годин. Попередньо в бульйон можете додати розведений желатин.
Цікаве:  Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Таким чином, вам знадобиться мінімум часу для підготовки продуктів. Приємного апетиту!