Як приготувати холодець з курки з желатином в скороварці
Якщо у вас мало часу на приготування холодцю, то можна скористатися сучасними розробками. В скороварці це можна зробити всього за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 1 кг спинки курки;
- 1 куряча тушка;
- 2 морквини;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- Петрушка;
- Горошини чорного перцю;
- Лавровий лист;
- 3 зубчики часнику;
- Харчова сіль.
Приготування:
- З курки знімаємо шкірку, поділяємо на кілька частин і добре промиваємо під проточною водою;
- Підготовлене куряче м’ясо відправляємо в скороварку;
- Додаємо моркву, цибулю з лушпинням, зелень і сіль;
- Всі інгредієнти заливаємо холодною водою до максимального рівня;
- Закриваємо кришкою і готуємо на максимальному вогні;
- Через 40-50 хвилин з клапана буде виходити пар, значить, рідина закипіла. З цього моменту зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо холодець протягом 2 годин;
- Потім вимикаємо скороварку;
- Відкриваємо кришку, виймаємо курку та овочі. Бульйон проціджуємо будь-яким зручним способом;
- М’ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо в форму, разом з нарізаною морквою і зеленню. При бажанні додаємо нарізаний часник;
- Заливаємо бульйоном і відправляємо в холодильник на 4-5 годин. Попередньо в бульйон можете додати розведений желатин.
Таким чином, вам знадобиться мінімум часу для підготовки продуктів. Приємного апетиту!