Покроковий рецепт холодцю з курки в каструлі
З птиці можна швидко зробити холодець, який відмінно підходить для новорічного столу чи на будь яке інше свято. Він виходить менш жирним, тому можна вживати практично всім людям.
Інгредієнти:
- 1 кг будь-яких частин курки;
- 2 моркви;
- 2 головки цибулі;
- Горошини чорного перцю;
- Сіль;
- 20 г желатину.
Приготування
Для холодцю можна використовувати будь-які частини курки. Їх спочатку промиваємо, а потім заливаємо холодною водою, і вимочуємо протягом 3 годин.
Потім м’ясо курки перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Через 3 хвилини після закипання зливаємо бульйон. Знову заливаємо водою і додаємо промитий цибулю в лушпинні, а також моркву.
Після закипання знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо при слабкому кипінні протягом 1,5 години. Через 30 хвилин виймаємо моркву. А за півгодини до готовності додаємо сіль, горошини перцю і лавровий лист.
Виймаємо курку з каструлі і відокремлюємо від кісток. Нарізаємо на невеликі шматочки або поділяємо на волокна.
Бульйон проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів. В одній склянці бульйону розбавляємо желатин, і залишаємо набухати на 20-30 хвилин, після чого відправляємо в каструлю до решти рідини і трохи нагріваємо, але не доводимо до кипіння.
Моркву нарізаємо на різні фігурки для краси, і викладаємо на дно форми. При бажанні додайте листочки петрушки або іншу зелень. Заливаємо невеликим шаром теплого бульйону і прибираємо на 10-15 хвилин у холодильник.
Після чого викладаємо нарізане м’ясо і заливаємо все бульйоном. Прибираємо в холодильник до повного застигання.
Коли холодець застигне, то його витягуємо на тарілку для подачі до столу. Для цього форму потрібно на кілька секунд опустити в теплу воду.