Холодець з курки з желатином: як приготувати курячий холодець в домашніх умовах

Покроковий рецепт холодцю з курки в каструлі

З птиці можна швидко зробити холодець, який відмінно підходить для новорічного столу чи на будь яке інше свято. Він виходить менш жирним, тому можна вживати практично всім людям.

Інгредієнти:

  • 1 кг будь-яких частин курки;
  • 2 моркви;
  • 2 головки цибулі;
  • Горошини чорного перцю;
  • Сіль;
  • 20 г желатину.

Приготування

Для холодцю можна використовувати будь-які частини курки. Їх спочатку промиваємо, а потім заливаємо холодною водою, і вимочуємо протягом 3 годин.

Потім м’ясо курки перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Через 3 хвилини після закипання зливаємо бульйон. Знову заливаємо водою і додаємо промитий цибулю в лушпинні, а також моркву.

Після закипання знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо при слабкому кипінні протягом 1,5 години. Через 30 хвилин виймаємо моркву. А за півгодини до готовності додаємо сіль, горошини перцю і лавровий лист.

Цікаве:  Салат з крабовими паличками — 9 дуже смачних рецептів

Виймаємо курку з каструлі і відокремлюємо від кісток. Нарізаємо на невеликі шматочки або поділяємо на волокна.

Бульйон проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів. В одній склянці бульйону розбавляємо желатин, і залишаємо набухати на 20-30 хвилин, після чого відправляємо в каструлю до решти рідини і трохи нагріваємо, але не доводимо до кипіння.

Моркву нарізаємо на різні фігурки для краси, і викладаємо на дно форми. При бажанні додайте листочки петрушки або іншу зелень. Заливаємо невеликим шаром теплого бульйону і прибираємо на 10-15 хвилин у холодильник.

Після чого викладаємо нарізане м’ясо і заливаємо все бульйоном. Прибираємо в холодильник до повного застигання.

Коли холодець застигне, то його витягуємо на тарілку для подачі до столу. Для цього форму потрібно на кілька секунд опустити в теплу воду.