Холодець з курки з желатином: як приготувати курячий холодець в домашніх умовах

Курячий холодець в мультиварці Редмонд

Сучасна кухонна техніка дозволяє заощадити час і сили на приготування різних страв. Холодець з курки можна легко приготувати в мультиварці. Розглянемо простий варіант.

Інгредієнти:

  • 1 тушка курки;
  • 0,5 кг курячих ніжок;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • По 5 горошин запашного і чорного перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л солі;
  • 5 гвоздичок;
  • 2 лаврових листа;
  • 10 г желатину.

Приготування

Курячі лапки промиваємо під проточною водою, видаляємо фаланги з нігтями. Тушку курки поділяємо на кілька великих частин і знімаємо з неї шкірку.

У чашу мультиварки відправляємо підготовлену курку, цибулину прямо з лушпинням, моркву, спеції, а також сіль. Заливаємо все водою до максимально зазначеного рівня.

Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння м’яса», встановлюємо час на 4 години. Після цього виймаємо м’ясо і відокремлюємо його від кісток. З бульйону знімаємо жирову плівку і проціджуємо будь-яким зручним способом. Щоб холодець тримав форму при кімнатній температурі, в бульйон рекомендується додати 10 г желатину, який потрібно розчинити по інструкції.

Цікаве:  Бутерброди на святковий стіл — прості, смачні і недорогі рецепти

У ємність викладаємо нарізану моркву і петрушку за бажанням. Потім додаємо шар курки і заливаємо все бульйоном. Можете додати подрібнений часник, то якщо вам не подобається його смак, то цього робити не обов’язково.

Накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник мінімум на 4-5 годин. Перед подачею на стіл, акуратно перевертаємо на тарілку. Приємного апетиту!