Курячий холодець в мультиварці Редмонд
Сучасна кухонна техніка дозволяє заощадити час і сили на приготування різних страв. Холодець з курки можна легко приготувати в мультиварці. Розглянемо простий варіант.
Інгредієнти:
- 1 тушка курки;
- 0,5 кг курячих ніжок;
- 1 морква;
- 1 головка цибулі;
- По 5 горошин запашного і чорного перцю;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л солі;
- 5 гвоздичок;
- 2 лаврових листа;
- 10 г желатину.
Приготування
Курячі лапки промиваємо під проточною водою, видаляємо фаланги з нігтями. Тушку курки поділяємо на кілька великих частин і знімаємо з неї шкірку.
У чашу мультиварки відправляємо підготовлену курку, цибулину прямо з лушпинням, моркву, спеції, а також сіль. Заливаємо все водою до максимально зазначеного рівня.
Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння м’яса», встановлюємо час на 4 години. Після цього виймаємо м’ясо і відокремлюємо його від кісток. З бульйону знімаємо жирову плівку і проціджуємо будь-яким зручним способом. Щоб холодець тримав форму при кімнатній температурі, в бульйон рекомендується додати 10 г желатину, який потрібно розчинити по інструкції.
У ємність викладаємо нарізану моркву і петрушку за бажанням. Потім додаємо шар курки і заливаємо все бульйоном. Можете додати подрібнений часник, то якщо вам не подобається його смак, то цього робити не обов’язково.
Накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник мінімум на 4-5 годин. Перед подачею на стіл, акуратно перевертаємо на тарілку. Приємного апетиту!