Закуска з сухариками і куркою
В Греції цей салат називається сільським. Господині постійно експериментують, і додає до складу додаткові продукти. В нашому випадку ми будемо використовувати філе курки і сухарики. Така страва виходить не тільки смачним, але і ситним.
Інгредієнти | Кількість | Поживний склад | |||
Білки | Жири | Вуглеводи | Калорії | ||
Куряче філе | 100 г | 23,1 | 1,2 | 110 | |
Маслини | 70 г | 1,54 | 7,35 | 3,57 | 116,2 |
Огірок | 2 шт | 1,6 | 0,2 | 5,6 | 30 |
Ріпчаста цибуля | ½ Шт | 0,53 | 3,9 | 17,63 | |
Помідор | 2 шт | 2,09 | 0,38 | 7,03 | 38 |
Болгарський перець | 1 шт | 1,89 | 7,69 | 39,15 | |
Листя салату | 6 шт | 14,4 | 3,6 | 15,6 | 144 |
Сир Фета | 100 г | 17 | 24 | 290 | |
Оливкова олія | 3 ст. л | 29,94 | 269,4 | ||
Хліб | 4 кус | 6,48 | 0,8 | 39,04 | 193,6 |
Трави і сіль | За смаком | — | — | — | — |
Разом | 68,63 | 67,47 | 82,43 | 1247,98 | |
На 100 г | 3,19 | 3,13 | 3,83 | 57,98 |
Підготуємо всі продукти, і притупим до процесу приготування легкого страви.
Для початку відварюємо курку. Для цього достатньо 10-15 хвилин. Нарізаємо філе кубиками. Якщо ви віддаєте перевагу більш ситний салат, то курячі шматочки можна обсмажити на рослинному маслі.
Відрізаємо скоринку від скибочок хліба, потім нарізаємо його на середні шматочки. Відправляємо подсушиваться в духовку або обсмажуємо на сковороді.
Ніякі інші продукти ми більше не будемо піддавати термічній обробці. Тому приступаємо до складання страви. Нарізаємо і висушуємо листя салату, потім викладаємо їх на тарілку.
Основною складовою є овочі. Для початку помідори наріжемо кубиками, або як вам більше подобається. Викладаємо на салатні листя.
На наступному етапі свіжі огірки нарізаємо і відправляємо до решти продуктів.
З солодкого перцю видаляємо насіння, вирізаємо плодоніжку. Цей овоч також нарізаємо на кубики.
Ріпчасту цибулю білого або червоного кольору подрібнюємо на тонкі шматочки.
Продукти трохи підсолюємо і додаємо курячі шматочки.
Тепер відправляємо в блюдо чорні маслини без кісточок. При бажанні можете нарізати їх на кільця.
Нарізаємо сир і викладаємо його верхнім шаром в тарілку.
В завершенні складання салату, посипаємо його підготовленими сухариками.
Залишається тільки збризнути блюдо оливковою олією і додати в нього прованські трави. Спробуйте цю варіацію приготування, можливо саме вона вам найбільше сподобається.