Грецький салат – 5 класичних покрокових рецептів

Закуска з сухариками і куркою

В Греції цей салат називається сільським. Господині постійно експериментують, і додає до складу додаткові продукти. В нашому випадку ми будемо використовувати філе курки і сухарики. Така страва виходить не тільки смачним, але і ситним.

Інгредієнти Кількість Поживний склад
Білки Жири Вуглеводи Калорії
Куряче філе 100 г 23,1 1,2 110
Маслини 70 г 1,54 7,35 3,57 116,2
Огірок 2 шт 1,6 0,2 5,6 30
Ріпчаста цибуля ½ Шт 0,53 3,9 17,63
Помідор 2 шт 2,09 0,38 7,03 38
Болгарський перець 1 шт 1,89 7,69 39,15
Листя салату 6 шт 14,4 3,6 15,6 144
Сир Фета 100 г 17 24 290
Оливкова олія 3 ст. л 29,94 269,4
Хліб 4 кус 6,48 0,8 39,04 193,6
Трави і сіль За смаком
Разом 68,63 67,47 82,43 1247,98
На 100 г 3,19 3,13 3,83 57,98

Підготуємо всі продукти, і притупим до процесу приготування легкого страви.

Для початку відварюємо курку. Для цього достатньо 10-15 хвилин. Нарізаємо філе кубиками. Якщо ви віддаєте перевагу більш ситний салат, то курячі шматочки можна обсмажити на рослинному маслі.

Цікаве:  Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Відрізаємо скоринку від скибочок хліба, потім нарізаємо його на середні шматочки. Відправляємо подсушиваться в духовку або обсмажуємо на сковороді.

Ніякі інші продукти ми більше не будемо піддавати термічній обробці. Тому приступаємо до складання страви. Нарізаємо і висушуємо листя салату, потім викладаємо їх на тарілку.

Основною складовою є овочі. Для початку помідори наріжемо кубиками, або як вам більше подобається. Викладаємо на салатні листя.

На наступному етапі свіжі огірки нарізаємо і відправляємо до решти продуктів.

З солодкого перцю видаляємо насіння, вирізаємо плодоніжку. Цей овоч також нарізаємо на кубики.

Ріпчасту цибулю білого або червоного кольору подрібнюємо на тонкі шматочки.

Продукти трохи підсолюємо і додаємо курячі шматочки.

Тепер відправляємо в блюдо чорні маслини без кісточок. При бажанні можете нарізати їх на кільця.

Нарізаємо сир і викладаємо його верхнім шаром в тарілку.

В завершенні складання салату, посипаємо його підготовленими сухариками.

Залишається тільки збризнути блюдо оливковою олією і додати в нього прованські трави. Спробуйте цю варіацію приготування, можливо саме вона вам найбільше сподобається.