Грецький салат – 5 класичних покрокових рецептів

Салат з фетаксой, як в ресторані

Ропні і м’який сир відмінно поєднується практично з будь-якими овочами. Тому ми з вами розглянемо рецепт приготування грецького салату саме з цим продуктом.

Традиційно в блюдо включають сир фета, однак, цей продукт складно знайти в нашій країні, тому будемо використовувати альтернативу.

Інгредієнти Кількість Поживна цінність
Білки Жири Вуглеводи Калорійність
Помідори 800 г 8,8 1,6 29,6 160
Огірки 400 г 3,2 0,4 11,2 60
Солодкий перець 200 г 2,6 10,6 54
Червоний цибулю 50 г 0,7 4,55 21
Маслини 100 г 2,2 10,5 5,1 166
Білий винний оцет 40 мл 2,36 5,6
Оливкова олія 80 мл 79,84 718,4
Фетакса 150 г 12 37,5 1,5 391,5
Чорний перець і сіль За смаком
Разом 29,5 129,84 64,91 1576,5
На 100 г 1,62 7,13 3,57 86,62
Цікаве:  7 рецептів приготування домашнього майонезу блендером

У Греції прийнято готувати цей салат з великих шматків продуктів. Але ми з вами будемо збирати блюдо з кубиків середнього розміру. Для цього нарізаємо на шматочки сир Фетакса, такого ж розміру повинні бути помідори, огірки та болгарський перець.

А ось ріпчасту цибулю нарізаємо на півкільця.

Всі продукти відправляємо в салатницю. При бажанні можете додати листя салату.

Інгредієнти перемішуємо і додаємо великі маслини без кісточок.

Тепер нам потрібно зробити заправку. Для цього змішуємо в мисці оливкова олія, винний оцет, сіль і перець. Поливаємо їй приготовану закуску.

У класичному рецепті додають сушений орегано, але якщо вам не подобається його смак, то можете виключити його зі складу.