Салат з фетаксой, як в ресторані
Ропні і м’який сир відмінно поєднується практично з будь-якими овочами. Тому ми з вами розглянемо рецепт приготування грецького салату саме з цим продуктом.
Традиційно в блюдо включають сир фета, однак, цей продукт складно знайти в нашій країні, тому будемо використовувати альтернативу.
Інгредієнти | Кількість | Поживна цінність | |||
Білки | Жири | Вуглеводи | Калорійність | ||
Помідори | 800 г | 8,8 | 1,6 | 29,6 | 160 |
Огірки | 400 г | 3,2 | 0,4 | 11,2 | 60 |
Солодкий перець | 200 г | 2,6 | 10,6 | 54 | |
Червоний цибулю | 50 г | 0,7 | 4,55 | 21 | |
Маслини | 100 г | 2,2 | 10,5 | 5,1 | 166 |
Білий винний оцет | 40 мл | 2,36 | 5,6 | ||
Оливкова олія | 80 мл | 79,84 | 718,4 | ||
Фетакса | 150 г | 12 | 37,5 | 1,5 | 391,5 |
Чорний перець і сіль | За смаком | — | — | — | — |
Разом | 29,5 | 129,84 | 64,91 | 1576,5 | |
На 100 г | 1,62 | 7,13 | 3,57 | 86,62 |
У Греції прийнято готувати цей салат з великих шматків продуктів. Але ми з вами будемо збирати блюдо з кубиків середнього розміру. Для цього нарізаємо на шматочки сир Фетакса, такого ж розміру повинні бути помідори, огірки та болгарський перець.
А ось ріпчасту цибулю нарізаємо на півкільця.
Всі продукти відправляємо в салатницю. При бажанні можете додати листя салату.
Інгредієнти перемішуємо і додаємо великі маслини без кісточок.
Тепер нам потрібно зробити заправку. Для цього змішуємо в мисці оливкова олія, винний оцет, сіль і перець. Поливаємо їй приготовану закуску.
У класичному рецепті додають сушений орегано, але якщо вам не подобається його смак, то можете виключити його зі складу.