Грецький салат – 5 класичних покрокових рецептів

Рецепт з пекінською капустою

Якщо ви ніколи не пробували грецький салат з китайським овочем, то саме час приготувати його. Блюдо виходить корисним і хрустким.

Капуста відмінно поєднується з іншими продуктами і надає закуски яскравий і ніжний смак.

Інгредієнти Кількість Поживний склад
Білки Жири Вуглеводи Калорійність
Пекінська капуста 300 г 3,6 0,6 6 48
Сир фета 250 г 42,5 60 725
Огірки 2-3 шт 2 0,25 7 37,5
Помідори 4 шт 4,7 0,86 15,82 85,5
Червоний цибулю 1 головка 1,05 7,8 35,25
Лимон ½ Шт 0,59 0,07 1,95 10,4
Болгарський перець 1-2 шт 2,83 11,53 58,73
Маслини 20 шт 2,97 14,18 6,89 224,1
Оливкова олія (Extra Virgin) 6 ст. л 64,87 583,7
Сушений орегано За смаком
Чорний перець За смаком
Харчова сіль За смаком
Разом 60,24 140,83 56,99 1808,18
На 100 грам 3,37 7,89 3,19 101,3
Цікаве:  Сирна запіканка в духовці — пишна, як у садочку: 8 покрокових рецептів

Якщо вживати салат в невеликих порціях, то ви отримаєте мінімум калорій.

Приготування

Нарізаємо пекінську капусту, так як більше подобається. Головне – щоб шматочки були середнього розміру.

Свіжі огірки моєму в проточній воді, висушуємо паперовими рушниками, нарізаємо на півмісяць середнього розміру.

Помідори нарізаємо часточками або середніми кубиками.

Солодкий перець ріжемо на довільні шматочки. Якщо хочете надати салату більш яскравий вигляд, то можна використовувати червоний і зелений перець.

Тепер нашинкуем ріпчасту цибулю на півкільця.

Видавлюємо сік з ½ свіжого лимона.

Змішуємо всі підготовлені інгредієнти на тарілці, додаємо маслини, з віддаленими кісточками, перець, сіль, орегано. Заправляємо все оливковою олією і соком лимона. Зверху посипати раскрошенным сиром. Страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!