Грецький салат – 5 класичних покрокових рецептів

Грецький салат з креветками

Якщо вам подобаються морепродукти, і ви любите експериментувати на кухні, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. У Греції це блюдо називається «Хоріатіки», тому в нього можна додавати продукти, які є під рукою. Креветки додадуть закуски оригінальний смак.

Інгредієнти Кількість Поживна цінність
Білки Жири Вуглеводи Калорійність
Сир Фета 100 г 17 24 290
Креветки 400 г 88 4 388
Болгарський перець 1 шт 1,89 7,69 39,15
Огірки 2 шт 1,6 0,2 5,6 30
Помідори 4 шт 4,18 0,76 14,06 76
Маслини 20 шт 2,64 12,6 6,12 199,2
Лимон ½ Шт 0,59 0,07 1,95 10,4
Оливкова олія 2 ст. л 19,96 179,6
Листя салату За уподобанням
Перець і сіль За смаком
Разом 115,9 61,59 35,42 1212,35
На 100 г 8,1 4,31 2,48 84,78
Цікаве:  Гарбуз, запечений в духовці: 14 рецептів приготування

Приготування

Спочатку зваримо креветки до повної готовності. Потім очистимо їх і поллємо лимонним соком.

Огірки з помідорами промиваємо під холодною водою, потім висушуємо за допомогою паперових серветок і нарізаємо на шматочки середнього розміру. У солодкого перцю вирізаємо плодоніжку, виймаємо насіння, а потім нарізаємо на півкільця.

Салат порвемо руками на великі шматки і розкладемо його на тарілці.

Сир нарізаємо на середні кубики.

Тепер всі продукти відправляємо в тарілку, при необхідності посипаємо сіллю і заправляємо оливковою олією Extra Virgin. Подавати салат найкраще в охолодженому вигляді.

Класичний грецький салат можна змінювати на свій розсуд, враховуючи смакові уподобання. Тому не бійтеся експериментувати, можливо, ви придумаєте блюдо з оригінальним смаком.