Грецький салат з креветками
Якщо вам подобаються морепродукти, і ви любите експериментувати на кухні, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. У Греції це блюдо називається «Хоріатіки», тому в нього можна додавати продукти, які є під рукою. Креветки додадуть закуски оригінальний смак.
Інгредієнти | Кількість | Поживна цінність | |||
Білки | Жири | Вуглеводи | Калорійність | ||
Сир Фета | 100 г | 17 | 24 | 290 | |
Креветки | 400 г | 88 | 4 | 388 | |
Болгарський перець | 1 шт | 1,89 | 7,69 | 39,15 | |
Огірки | 2 шт | 1,6 | 0,2 | 5,6 | 30 |
Помідори | 4 шт | 4,18 | 0,76 | 14,06 | 76 |
Маслини | 20 шт | 2,64 | 12,6 | 6,12 | 199,2 |
Лимон | ½ Шт | 0,59 | 0,07 | 1,95 | 10,4 |
Оливкова олія | 2 ст. л | 19,96 | 179,6 | ||
Листя салату | За уподобанням | — | — | — | — |
Перець і сіль | За смаком | — | — | — | — |
Разом | 115,9 | 61,59 | 35,42 | 1212,35 | |
На 100 г | 8,1 | 4,31 | 2,48 | 84,78 |
Приготування
Спочатку зваримо креветки до повної готовності. Потім очистимо їх і поллємо лимонним соком.
Огірки з помідорами промиваємо під холодною водою, потім висушуємо за допомогою паперових серветок і нарізаємо на шматочки середнього розміру. У солодкого перцю вирізаємо плодоніжку, виймаємо насіння, а потім нарізаємо на півкільця.
Салат порвемо руками на великі шматки і розкладемо його на тарілці.
Сир нарізаємо на середні кубики.
Тепер всі продукти відправляємо в тарілку, при необхідності посипаємо сіллю і заправляємо оливковою олією Extra Virgin. Подавати салат найкраще в охолодженому вигляді.
Класичний грецький салат можна змінювати на свій розсуд, враховуючи смакові уподобання. Тому не бійтеся експериментувати, можливо, ви придумаєте блюдо з оригінальним смаком.