Страва з бринзою
Греки додають в салат сир фета, але якщо у вас немає можливості купити цей продукт, то його можна замінити бринзою. Від цього смак не стане гірше. Навпаки, багатьом людям подобається саме такий варіант приготування.
Інгредієнти | Кількість | Поживний склад | |||
Білки | Жири | Вуглеводи | Калорії | ||
Сир бринза | 150 г | 21,9 | 38,25 | 447 | |
Огірки | 2 шт | 1,6 | 0,2 | 5,6 | 30 |
Помідори | 3 шт | 3,14 | 0,57 | 10,55 | 57 |
Солодкий перець | 1 шт | 1,89 | 7,69 | 39,15 | |
Чорні маслини | 12 шт | 1,58 | 7,56 | 3,67 | 119,52 |
Сік лимона | 2 ст. л | 0,36 | 0,04 | 1,2 | 6,4 |
Оливкова олія | 2 ст. л | 19,96 | 179,6 | ||
Орегано | ½ Ч. л | 0,05 | 0,18 | 0,88 | |
Сіль, цукор, перець | За смаком | ||||
Разом | 30,52 | 66,58 | 28,89 | 879,55 | |
На 100 г | 3,33 | 7,27 | 3,16 | 96,07 |
Приготування
Всі овочі попередньо промиваємо і висушуємо за допомогою паперового рушника. У томатів вирізаємо плодоніжку і нарізаємо на середні шматочки. Видаляємо насіння з болгарського перцю і подрібнюємо на півкільця. Огірки ріжемо на шайби середнього розміру, а цибулю на півкільця. Всі продукти відправляємо в миску.
Сир нарізаємо кубиками приблизно 1Х1 см і додаємо до решти інгредієнтів.
Тепер потрібно додати невелику кількість солі, перцю, цукру-піску, цілі оливки. Все заправляємо лимонним соком і оливковою олією. Посипаємо орегано, перемішуємо і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню.