Грецький салат – 5 класичних покрокових рецептів

Страва з бринзою

Греки додають в салат сир фета, але якщо у вас немає можливості купити цей продукт, то його можна замінити бринзою. Від цього смак не стане гірше. Навпаки, багатьом людям подобається саме такий варіант приготування.

Інгредієнти Кількість Поживний склад
Білки Жири Вуглеводи Калорії
Сир бринза 150 г 21,9 38,25 447
Огірки 2 шт 1,6 0,2 5,6 30
Помідори 3 шт 3,14 0,57 10,55 57
Солодкий перець 1 шт 1,89 7,69 39,15
Чорні маслини 12 шт 1,58 7,56 3,67 119,52
Сік лимона 2 ст. л 0,36 0,04 1,2 6,4
Оливкова олія 2 ст. л 19,96 179,6
Орегано ½ Ч. л 0,05 0,18 0,88
Сіль, цукор, перець За смаком
Разом 30,52 66,58 28,89 879,55
На 100 г 3,33 7,27 3,16 96,07
Цікаве:  Салат з кальмарами і креветками: 6 найсмачніших покрокових рецептів

Приготування

Всі овочі попередньо промиваємо і висушуємо за допомогою паперового рушника. У томатів вирізаємо плодоніжку і нарізаємо на середні шматочки. Видаляємо насіння з болгарського перцю і подрібнюємо на півкільця. Огірки ріжемо на шайби середнього розміру, а цибулю на півкільця. Всі продукти відправляємо в миску.

Сир нарізаємо кубиками приблизно 1Х1 см і додаємо до решти інгредієнтів.

Тепер потрібно додати невелику кількість солі, перцю, цукру-піску, цілі оливки. Все заправляємо лимонним соком і оливковою олією. Посипаємо орегано, перемішуємо і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню.