Бургери в домашніх умовах: 7 покрокових рецептів приготування

Рецепт домашнього бургера з яловичиною

Смак фаст-фуду багато в чому залежить від котлети, яку рекомендується робити з яловичини. Також розглянемо, як збирати бутерброд, так як існує безліч способів його формування.

Інгредієнти:

  • 800 р яловичини;
  • 1 головка цибулі;
  • Перець і сіль;
  • Помідори;
  • Листя салату;
  • Сир.

Для соусу:

  • 2 ст. л майонезу;
  • 2 ч. л томатної пасти;
  • 1 ст. л гірчиці;
  • ¼ Солодкого лука;
  • Маринований огірочок.

Приготування

Заздалегідь перекручуємо м’ясо з цибулею. Додаємо перець і сіль за смаком. Прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.

Булочки купуємо в магазині або робимо самостійно. Щоб зробити чорну випічку, в неї просто потрібно додати перемелений активоване вугілля.

Займемося приготуванням соусу. Для цього перемішуємо всі необхідні інгредієнти, попередньо подрібнивши невеликий маринований огірок і цибулю. Відставляємо убік на кілька хвилин.

Тепер дістаємо фарш. Для однієї булочки знадобиться близько 100 р. Ви можете зважувати, чи просто ділимо на рівні частини. Формуємо котлети в спеціальній формі, на харчовій плівці або силіконової дошці.

Фарш скачуємо в кулю і злегка відбиваємо, тобто просто перекидаємо з руки в руку.

Цікаве:  Кейк-попси: покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

На наступному етапі формуємо кульки круглу котлету. Її діаметр повинен бути трохи більше булки.

Сковороду злегка змащуємо рослинним маслом і відправляємо в неї сформовані котлети. Щоб вони не здулися і були плоскими, накриваємо їх пергаментним папером, а зверху ставимо який-небудь вантаж, наприклад каструлю.

Обсмажуємо з обох сторін, приблизно по 2 хвилини. Потім акуратно зробіть невеликий надріз, і якщо всередині яловичина злегка рожева, то можна знімати з плити.

Булочки, розрізаємо вздовж на дві половинки. Злегка обсмажуємо на сухій сковороді.

Коли все буде готово, то приступаємо до формування бургера. На нижню частину булочки кладемо листя салату і змащуємо їх, приготованим соусом.

Наступним шаром викладаємо котлету, на неї шматочок сиру (будь-який сорт, який більше подобається). Потім додаємо кружечки помідора, за бажанням, і змащуємо його соусом. Накриваємо верхньою частиною булочки.

Для краси їх можна скріпіть шпажками і подаємо до столу. Виходить не тільки красиво, але і дуже смачно. Коли ви спробуєте домашні бутерброди, то перестанете ходити в ресторан швидкого харчування.