Рецепт домашнього бургера з яловичиною
Смак фаст-фуду багато в чому залежить від котлети, яку рекомендується робити з яловичини. Також розглянемо, як збирати бутерброд, так як існує безліч способів його формування.
Інгредієнти:
- 800 р яловичини;
- 1 головка цибулі;
- Перець і сіль;
- Помідори;
- Листя салату;
- Сир.
Для соусу:
- 2 ст. л майонезу;
- 2 ч. л томатної пасти;
- 1 ст. л гірчиці;
- ¼ Солодкого лука;
- Маринований огірочок.
Приготування
Заздалегідь перекручуємо м’ясо з цибулею. Додаємо перець і сіль за смаком. Прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Булочки купуємо в магазині або робимо самостійно. Щоб зробити чорну випічку, в неї просто потрібно додати перемелений активоване вугілля.
Займемося приготуванням соусу. Для цього перемішуємо всі необхідні інгредієнти, попередньо подрібнивши невеликий маринований огірок і цибулю. Відставляємо убік на кілька хвилин.
Тепер дістаємо фарш. Для однієї булочки знадобиться близько 100 р. Ви можете зважувати, чи просто ділимо на рівні частини. Формуємо котлети в спеціальній формі, на харчовій плівці або силіконової дошці.
Фарш скачуємо в кулю і злегка відбиваємо, тобто просто перекидаємо з руки в руку.
На наступному етапі формуємо кульки круглу котлету. Її діаметр повинен бути трохи більше булки.
Сковороду злегка змащуємо рослинним маслом і відправляємо в неї сформовані котлети. Щоб вони не здулися і були плоскими, накриваємо їх пергаментним папером, а зверху ставимо який-небудь вантаж, наприклад каструлю.
Обсмажуємо з обох сторін, приблизно по 2 хвилини. Потім акуратно зробіть невеликий надріз, і якщо всередині яловичина злегка рожева, то можна знімати з плити.
Булочки, розрізаємо вздовж на дві половинки. Злегка обсмажуємо на сухій сковороді.
Коли все буде готово, то приступаємо до формування бургера. На нижню частину булочки кладемо листя салату і змащуємо їх, приготованим соусом.
Наступним шаром викладаємо котлету, на неї шматочок сиру (будь-який сорт, який більше подобається). Потім додаємо кружечки помідора, за бажанням, і змащуємо його соусом. Накриваємо верхньою частиною булочки.
Для краси їх можна скріпіть шпажками і подаємо до столу. Виходить не тільки красиво, але і дуже смачно. Коли ви спробуєте домашні бутерброди, то перестанете ходити в ресторан швидкого харчування.