7 рецептів приготування домашнього майонезу блендером

Пісний майонез без яєць в домашніх умовах

Під час посту, чи з якихось інших причин люди не вживають яйця. У цьому випадку можна приготувати домашній соус без яєць. Незважаючи на це, майонез за смаком нічим не відрізняється від класичного провансалю. На весь процес ви витратите мінімум часу, всього кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 250 мл рідини від консервованої кукурудзи, горошку або квасолі;
  • 1 ч. л гірчиці;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 1 ч. л білого цукру;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • 1 ст. л соку лимона.

Приготування

  1. Виливаємо В миску рідину з банки з консервованою квасолею.
  2. Висипаємо необхідну кількість цукру в основу. Він необхідний для стабілізації смаку.
  3. Тепер додаємо невелику кількість харчової солі.
  4. Видавлюємо сік з лимона. При бажанні його можна замінити яблучним оцтом.
  5. На наступному етапі відправляємо до продуктів гірчицю.
  6. Занурюємо блендер в ємність і на невеликих обертах пробиваємо суміш. Протягом декількох секунд, маса повинна придбати білий колір.
  7. Продовжуючи збивати інгредієнти, тонкою цівкою вливаємо олію. У цей момент включаємо середню швидкість.
  8. Щоб домогтися густої маси потрібно додати більше масла, але в цьому випадку, майонез вийде калорійним. Тому використовуємо вказану кількість і доводимо суміш до середньої густоти.
  9. Після збивання пробуємо соус, при необхідності додаємо інгредієнти, щоб підкоригувати смак.
Цікаве:  Бургери в домашніх умовах: 7 покрокових рецептів приготування

Такий продукт домашнього приготування не рекомендується зберігати тривалий час. Тому готуємо її в тій кількості, яка потрібна для приготування або заправки страв.