7 рецептів приготування домашнього майонезу блендером

Приготування соусу на перепелиних яйцях

Для приготування майонезу в домашніх умовах, замість курячих яєць можна використовувати перепелиний продукт. Він є більш безпечним (скорочується ризик захворювання на сальмонельоз і надає заправці оригінальний смак. Обов’язково спробуйте скористатися цим рецептом.

Інгредієнти:

  • 450 мл рослинного масла;
  • 12 свіжих перепелиних яєць;
  • 1ч.л гострої гірчиці;
  • 1 ст. л столового 9% оцту;
  • 1/2 ч. л солі;
  • 1 ч. л цукру;
  • 3 зубчики часнику.

Приготування

Обов’язково промиваємо яйця холодною водою, і розбиваємо їх у банку або будь-яку іншу високу тару.

Додаємо в ємність цукор, сіль, гірчицю, столовий оцет. Також видавлюємо часник, якщо вам не подобається його смак, то можете не додавати. А також вливаємо необхідну кількість рафінованої олії.

Цікаве:  Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл: прості і смачні рецепти з оформленням

Щоб збити всі продукти, занурюємо в банку блендер і впираємось його в саме дно. В результаті, у нас повинна вийти сметаноподібна маса.

Якщо домашній майонез вийшов дуже густим, можна додати трохи кип’яченого молока або води. Ви можете поекспериментувати, щоб досягти оригінального смаку. Спробуйте додати до складу коньяк, каррі, сметану, суху гірчицю, томатну пасту, свіжий кріп або різні приправи.