7 рецептів приготування домашнього майонезу блендером

Домашній провансаль за 5 хвилин

Дивуєтеся, чому покупної майонез може зберігатися кілька місяців? Справа в тому, що він містить різні барвники і консерванти. Але можна провансаль, який за смаком не буде відрізнятися від купленого продукту, але до його складу будуть входити тільки натуральні продукти, тому з приготовленим соусом можна готувати різні страви для дітей.

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • ½ Ч. л цукру;
  • ¼ Ч. л солі;
  • 160 мл рослинного масла;
  • ½ Ч. л звичайної гірчиці;
  • 1 ст. л лимонного соку або яблучного оцту.

Приготування

Всі продукти необхідно довести до кімнатної температури. Для приготування скористаємося звичайної банкою з широким горлишком. Інгредієнти додаємо в наступному порядку: цукор, сіль, лимонний сік, після чого перемішуємо звичайною ложкою.

Цікаве:  Як швидко зварити горох без замочування

На наступному етапі додаємо гірчицю, рафінована олія, а також куряче яйце, не пошкоджуючи жовток.

Якщо бажаєте отримати більш густу масу, додаємо більше олії.

Тепер блендер занурюємо до самого дна, щоб жовток перебував під гвинтами. Збиваємо інгредієнти на максимальній швидкості, при цьому блендер намагаємося не відривати від поверхні дна – це важлива умова. Перемішуємо, поки не утвориться емульсія, а потім, продовжуючи заважати, піднімаємо його трохи і обертаємо за годинниковою стрілкою.

У нас вийшов соус без стабілізаторів і барвників. Але потрібно пам’ятати, що в ньому міститься багато калорій і жиру, тому не слід вживати його у великій кількості.