Смачний майонез за Гостом СРСР з оцтом
В радянські часи приготування майонезу жорстко регламентувалося державним стандартом, тому він був не тільки ароматним, але і корисним. Багатьом людям, знаком його смак з дитинства. Сьогодні ми приготуємо якісний соус, у відповідності з вимогами радянського Госту.
Інгредієнти:
- 200 мл рафінованої рослинної олії;
- 20 гр гірчиці;
- 6 г солі;
- 7 г цукру;
- 30 г жовтків;
- 30 мл 5% оцту (розбавляємо 9% столовий оцет).
Приготування
У високу ємність відправляємо всі продукти. Рослинна олія наливаємо в останню чергу тонкою цівкою.
Тепер дуже важливий момент. Блендер необхідно занурити до упору і включити на повну потужність. Збиваємо до тих пір, поки не з’явиться емульсія. Якщо до цього хоча б трохи підняти блендер, то майонез не вийде. Тому його потрібно зафіксувати і перемішувати до утворення густої маси.
Так як продукти не піддаються термічній обробці, то в рецепті краще використовувати домашні яйця. Це дозволить уникнути неприємних наслідків. Також потрібно ретельно помити поверхню шкаралупи, так як на ній скупчуються шкідливі бактерії.