Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Практично кожна людина любить різні солодощі. В домашніх умовах можна приготувати смачні десерти, які нікого не залишать байдужими. При цьому не потрібно спеціального кулінарного досвіду.

Сьогодні я пропоную вам приготувати чудовий французький десерт, який називається шоколадний фондан. Це дуже смачна солодкість з рідким центром. Тільки потрібно знати деякі нюанси випічки, інакше серцевина може затвердіти.

Є декілька покрокових рецептів приготування фондана з шоколаду. Я пропоную вам розглянути найцікавіші та прості варіанти. Для цього не знадобиться багато часу і дорогих продуктів.

Якщо все робити по інструкції, то у вас обов’язково все вийде. Порадуйте своїх близьких і друзів. Після такого частування вони будуть питати рецепт такого десерту.

Шоколадний фондан з рідким центром — покроковий рецепт приготування в духовці

Щоб зробити французький десерт з рідкою начинкою, потрібно строго слідувати інструкції. В іншому випадку у вас може вийти зовсім інша солодкість. А сам процес неймовірно простий.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 50 г темного шоколаду;
  • 45 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 20 г пшеничного борошна;
  • 50 р цукрової пудри;
  • Харчова сіль.

Покрокове приготування:

 

  • Гіркий шоколад натираємо на тертці або нарізаємо на невеликі шматочки. Розтоплюємо на паровій бані разом з маслом і дрібкою солі. Під час всього процесу періодично перемішуємо інгредієнти кухонним віночком;
  • Коли маса стане рідкою, то додаємо просіяне борошно і розмішуємо до однорідного стану;
  • В окремій мисці збиваємо яйце з цукровою пудрою;
  • В яєчну масу тонкою цівкою вливаємо шоколад, продовжуючи помішувати;
  • Для випікання використовуємо жароміцну форму. Для цього підійде керамічна кружка. Змащуємо її маслом і виливаємо шоколадну суміш, не доходячи до краю пару сантиметрів;
  • У духовку ставимо страву з гарячою водою, щоб створити паровий ефект, а зверху кухоль з шоколадом;
  • Випікаємо протягом 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

 

Перед подачею кілька хвилин тримаємо десерт у формі, щоб його було легше витягти. Викладаємо на блюдо, і при розрізі ви побачите, що серединка вийшла рідкою. Солодкість найкраще подавати з ванільним морозивом. Гості будуть в захваті від такого частування.

Приготування шоколадного фондана з какао

Щоб десерт вийшов ще смачніше, то до складу включаємо какао-порошок. Нам також знадобиться трохи часу, щоб подати таку страву до столу. Тому приступайте до процесу.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 1,5 ст. л какао;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 0,5 ч. л ванільного цукру;
  • 2 ст. л борошна;
  • 100 г шоколаду;
  • 30 г вершкового масла.

Приготування:

 

  • У миску розбиваємо яйця і збиваємо їх кухонним міксером разом з цукровою пудрою;
  • Висипаємо в суміш какао, розпушувач і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо;
  • У миску просіваємо борошно і ще раз розмішуємо;
  • Шоколад розтоплюємо разом з вершковим маслом;
  • Готуємо форми, змащуємо їх маслом і посипаємо невеликою кількістю цукру;
  • В яєчну суміш виливаємо теплу шоколадну масу і перемішуємо;
  • Підготовленою сумішшю наповнюємо формочки;
  • Відправляємо на 8 хвилин в духовку, яку розігріваємо до 200 градусів.

 

Витягаємо десерт з духовки, охолодити протягом декількох хвилин, а потім викладаємо на красиве блюдо. При бажанні посипаємо цукровою пудрою.

Як приготувати шоколадний фондан в мікрохвильовці на 4 порції

Багато людей люблять десерти, і добре, якщо для його приготування потрібно мінімум часу і зусиль. При цьому результат вас обов’язково порадує, тому беріть на замітку простий і смачний рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л какао;
  • 120 г шоколаду;
  • 3 ст. л кукурудзяного крохмалю;
  • 2,5 склянки молока;
  • ½ Склянки цукрового піску;
  • 3 жовтка;
  • 2 ст. л вершкового масла;
  • Щіпка харчової солі;
  • 1 ч. л ванільного екстракту.

Покрокове приготування:

 

  • В окрему тарілку відправляємо какао-порошок, харчову сіль, цукровий пісок і кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо сухі інгредієнти;
  • Наступним кроком вливаємо ½ склянки молока кімнатної температури і ретельно розмішуємо. Після чого додаємо жовтки і решту коров’ячого молока;
  • Тарілку з підготовленою сумішшю накриваємо кришкою і залишаємо невеликий зазор. Ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ і встановлюємо час 3 хвилини;
  • Потім дістаємо миску і ретельно перемішуємо масу ще раз. Після чого знову відправляємо в мікрохвильову піч на 1 хвилину;
  • Ще раз перемішуємо і ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ ще на 30 секунд;
  • У суміш додаємо подрібнений шоколад, вершкове масло і ванільний екстракт;
  • Все добре перемішуємо, розливаємо по чашках або невеликим формами. Прибираємо в холодильник, щоб суміш остудилася.
Цікаве:  Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

 

Солодкість готова. Її краще подавати в охолодженому стані. При бажанні зверху поливаємо вершками або посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт шоколадного фондана в домашніх умовах в мультиварці

Сучасна кухонна техніка дозволяє заощадити час і докласти мінімум зусиль для приготування різних страв. Так, чудовий французький десерт можна зробити у звичайній мультиварці.

Інгредієнти:

  • 200 г темного шоколаду;
  • 2 яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л пшеничного борошна;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • Цукрова пудра.

Приготування:

 

  • Розтоплюємо 100 г гіркого шоколаду разом з вершковим маслом. Масу не доводимо до кипіння. Коли суміш стане однорідною, то знімаємо її з плити і залишаємо остигати;
  • У глибокій мисці збиваємо яйця з цукровим піском. Потім поступово вливаємо теплу шоколадну масу і гарненько розмішуємо до однорідного стану;
  • Порційно додаємо просіяне борошно і перемішуємо;
  • Силіконові формочки змащуємо маслом і наповнюємо їх наполовину приготованою сумішшю. Зверху викладаємо по шматочку шоколаду, а потім заливаємо масою;
  • Формочки відправляємо в чашу мультиварки, встановлюємо опцію «Випічка» і готуємо близько 30 хвилин.

 

При бажанні, десерт посипаємо цукровою пудрою і подаємо з морозивом. Приємного апетиту!

Шоколадний фондан з рідким шоколадом: простий рецепт

Пропоную вам скористатися одним з найпростіших варіантів приготування десерту з рідкою начинкою. З цим завданням впорається навіть недосвідчена господиня всього за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 100 г шоколаду;
  • 60 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 75 г вершкового масла;
  • 45 г борошна;
  • 10 г какао порошку.

Приготування:

 

  • Шоколадну плитку розтоплюємо з маслом на повільному вогні. Після чого рідку масу знімаємо з плити і залишаємо остигати;
  • Тим часом у мисці збиваємо 3 яйця з цукровим піском;
  • Додаємо борошно, яку попередньо просіваємо. Розмішуємо до однорідності;
  • Тонкою цівкою вливаємо теплу шоколадну масу і перемішуємо;
  • Форму для випікання змащуємо невеликою кількістю масла і посипаємо какао;
  • Наповнюємо тестом і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 8 хвилин.

 

Частування трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Гості та близькі люди будуть в захваті від такої солодощі.

Шоколадний фондан з морозивом і карамеллю

Французький десерт можна зробити ще смачніше, якщо використовувати додаткові продукти, які покращують смакові якості продукту. Приготування досить просте, тому візьміть на замітку цей варіант.

Інгредієнти:

  • 200 р гіркого шоколаду;
  • Какао за уподобанням;
  • 250 г вершкового масла;
  • Карамельний соус;
  • 200 г коричневого цукру;
  • 200 г борошна;
  • 4 жовтка;
  • 4 яйця;
  • 500 г морозива.

Приготування:

 

  • В першу чергу розтоплюємо 50 г вершкового масла в мікрохвильовці або на водяній бані. Змащуємо їм формочки, потім прибираємо в холодильник на кілька хвилин. Після чого покриваємо ще одним шаром вершкового масла;
  • Наступним кроком посипаємо формочки какао-порошком;
  • На водяній бані розтоплюємо шматочки шоколаду з рештою масла. Знімаємо з плити і відкладаємо в сторону на декілька хвилин;
  • В окремій мисці збиваємо яйця з цукром і жовтками;
  • Потім додаємо пшеничне борошно і ретельно перемішуємо;
  • Поступово вливаємо шоколадну масу і розмішуємо;
  • Приготованою сумішшю наповнюємо підготовлені формочки. Залишаємо на кілька хвилин до повного охолодження. Якщо ви хочете приготувати фондан пізніше, то приберіть його в холодильник або морозилку;
  • Випікаємо десерт протягом 10 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.

 

Перед подачею, тарілку, прикрашаємо карамельним соусом, викладаємо десерт, а зверху вершкове або ванільне морозиво. Виходить неймовірно смачно.

Покроковий рецепт шоколадного фондана з рідким центром від Юлії Висоцької

Якщо ви хочете докладніше дізнатися, як готується французький десерт, то пропоную вам подивитися відео з докладною інструкцією. Відома телеведуча Юлія Висоцька розповість, як готується таке частування. Звичайно, вона завжди робить все швидко, наче поспішає кудись. Але в ролику все зрозуміло.

Тепер ви знаєте самі прості й популярні варіанти приготування шоколадного фондана. Але враховуйте те, що спробувавши такий десерт, ваші близькі люди будуть вас просити приготувати його частіше і частіше. Приємного апетиту!