Практично кожна людина любить різні солодощі. В домашніх умовах можна приготувати смачні десерти, які нікого не залишать байдужими. При цьому не потрібно спеціального кулінарного досвіду.
Сьогодні я пропоную вам приготувати чудовий французький десерт, який називається шоколадний фондан. Це дуже смачна солодкість з рідким центром. Тільки потрібно знати деякі нюанси випічки, інакше серцевина може затвердіти.
Є декілька покрокових рецептів приготування фондана з шоколаду. Я пропоную вам розглянути найцікавіші та прості варіанти. Для цього не знадобиться багато часу і дорогих продуктів.
Якщо все робити по інструкції, то у вас обов’язково все вийде. Порадуйте своїх близьких і друзів. Після такого частування вони будуть питати рецепт такого десерту.
Шоколадний фондан з рідким центром — покроковий рецепт приготування в духовці
Щоб зробити французький десерт з рідкою начинкою, потрібно строго слідувати інструкції. В іншому випадку у вас може вийти зовсім інша солодкість. А сам процес неймовірно простий.
Інгредієнти на 1 порцію:
- 50 г темного шоколаду;
- 45 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 20 г пшеничного борошна;
- 50 р цукрової пудри;
- Харчова сіль.
Покрокове приготування:
- Гіркий шоколад натираємо на тертці або нарізаємо на невеликі шматочки. Розтоплюємо на паровій бані разом з маслом і дрібкою солі. Під час всього процесу періодично перемішуємо інгредієнти кухонним віночком;
- Коли маса стане рідкою, то додаємо просіяне борошно і розмішуємо до однорідного стану;
- В окремій мисці збиваємо яйце з цукровою пудрою;
- В яєчну масу тонкою цівкою вливаємо шоколад, продовжуючи помішувати;
- Для випікання використовуємо жароміцну форму. Для цього підійде керамічна кружка. Змащуємо її маслом і виливаємо шоколадну суміш, не доходячи до краю пару сантиметрів;
- У духовку ставимо страву з гарячою водою, щоб створити паровий ефект, а зверху кухоль з шоколадом;
- Випікаємо протягом 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Перед подачею кілька хвилин тримаємо десерт у формі, щоб його було легше витягти. Викладаємо на блюдо, і при розрізі ви побачите, що серединка вийшла рідкою. Солодкість найкраще подавати з ванільним морозивом. Гості будуть в захваті від такого частування.
Приготування шоколадного фондана з какао
Щоб десерт вийшов ще смачніше, то до складу включаємо какао-порошок. Нам також знадобиться трохи часу, щоб подати таку страву до столу. Тому приступайте до процесу.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 50 р цукрової пудри;
- 1,5 ст. л какао;
- 1 ч. л розпушувача;
- 0,5 ч. л ванільного цукру;
- 2 ст. л борошна;
- 100 г шоколаду;
- 30 г вершкового масла.
Приготування:
- У миску розбиваємо яйця і збиваємо їх кухонним міксером разом з цукровою пудрою;
- Висипаємо в суміш какао, розпушувач і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо;
- У миску просіваємо борошно і ще раз розмішуємо;
- Шоколад розтоплюємо разом з вершковим маслом;
- Готуємо форми, змащуємо їх маслом і посипаємо невеликою кількістю цукру;
- В яєчну суміш виливаємо теплу шоколадну масу і перемішуємо;
- Підготовленою сумішшю наповнюємо формочки;
- Відправляємо на 8 хвилин в духовку, яку розігріваємо до 200 градусів.
Витягаємо десерт з духовки, охолодити протягом декількох хвилин, а потім викладаємо на красиве блюдо. При бажанні посипаємо цукровою пудрою.
Як приготувати шоколадний фондан в мікрохвильовці на 4 порції
Багато людей люблять десерти, і добре, якщо для його приготування потрібно мінімум часу і зусиль. При цьому результат вас обов’язково порадує, тому беріть на замітку простий і смачний рецепт.
Інгредієнти:
- 2 ст. л какао;
- 120 г шоколаду;
- 3 ст. л кукурудзяного крохмалю;
- 2,5 склянки молока;
- ½ Склянки цукрового піску;
- 3 жовтка;
- 2 ст. л вершкового масла;
- Щіпка харчової солі;
- 1 ч. л ванільного екстракту.
Покрокове приготування:
- В окрему тарілку відправляємо какао-порошок, харчову сіль, цукровий пісок і кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо сухі інгредієнти;
- Наступним кроком вливаємо ½ склянки молока кімнатної температури і ретельно розмішуємо. Після чого додаємо жовтки і решту коров’ячого молока;
- Тарілку з підготовленою сумішшю накриваємо кришкою і залишаємо невеликий зазор. Ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ і встановлюємо час 3 хвилини;
- Потім дістаємо миску і ретельно перемішуємо масу ще раз. Після чого знову відправляємо в мікрохвильову піч на 1 хвилину;
- Ще раз перемішуємо і ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ ще на 30 секунд;
- У суміш додаємо подрібнений шоколад, вершкове масло і ванільний екстракт;
- Все добре перемішуємо, розливаємо по чашках або невеликим формами. Прибираємо в холодильник, щоб суміш остудилася.
Солодкість готова. Її краще подавати в охолодженому стані. При бажанні зверху поливаємо вершками або посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт шоколадного фондана в домашніх умовах в мультиварці
Сучасна кухонна техніка дозволяє заощадити час і докласти мінімум зусиль для приготування різних страв. Так, чудовий французький десерт можна зробити у звичайній мультиварці.
Інгредієнти:
- 200 г темного шоколаду;
- 2 яйця;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л пшеничного борошна;
- 2 ст. л цукрового піску;
- Цукрова пудра.
Приготування:
- Розтоплюємо 100 г гіркого шоколаду разом з вершковим маслом. Масу не доводимо до кипіння. Коли суміш стане однорідною, то знімаємо її з плити і залишаємо остигати;
- У глибокій мисці збиваємо яйця з цукровим піском. Потім поступово вливаємо теплу шоколадну масу і гарненько розмішуємо до однорідного стану;
- Порційно додаємо просіяне борошно і перемішуємо;
- Силіконові формочки змащуємо маслом і наповнюємо їх наполовину приготованою сумішшю. Зверху викладаємо по шматочку шоколаду, а потім заливаємо масою;
- Формочки відправляємо в чашу мультиварки, встановлюємо опцію «Випічка» і готуємо близько 30 хвилин.
При бажанні, десерт посипаємо цукровою пудрою і подаємо з морозивом. Приємного апетиту!
Шоколадний фондан з рідким шоколадом: простий рецепт
Пропоную вам скористатися одним з найпростіших варіантів приготування десерту з рідкою начинкою. З цим завданням впорається навіть недосвідчена господиня всього за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 100 г шоколаду;
- 60 г цукру;
- 3 яйця;
- 75 г вершкового масла;
- 45 г борошна;
- 10 г какао порошку.
Приготування:
- Шоколадну плитку розтоплюємо з маслом на повільному вогні. Після чого рідку масу знімаємо з плити і залишаємо остигати;
- Тим часом у мисці збиваємо 3 яйця з цукровим піском;
- Додаємо борошно, яку попередньо просіваємо. Розмішуємо до однорідності;
- Тонкою цівкою вливаємо теплу шоколадну масу і перемішуємо;
- Форму для випікання змащуємо невеликою кількістю масла і посипаємо какао;
- Наповнюємо тестом і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 8 хвилин.
Частування трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Гості та близькі люди будуть в захваті від такої солодощі.
Шоколадний фондан з морозивом і карамеллю
Французький десерт можна зробити ще смачніше, якщо використовувати додаткові продукти, які покращують смакові якості продукту. Приготування досить просте, тому візьміть на замітку цей варіант.
Інгредієнти:
- 200 р гіркого шоколаду;
- Какао за уподобанням;
- 250 г вершкового масла;
- Карамельний соус;
- 200 г коричневого цукру;
- 200 г борошна;
- 4 жовтка;
- 4 яйця;
- 500 г морозива.
Приготування:
- В першу чергу розтоплюємо 50 г вершкового масла в мікрохвильовці або на водяній бані. Змащуємо їм формочки, потім прибираємо в холодильник на кілька хвилин. Після чого покриваємо ще одним шаром вершкового масла;
- Наступним кроком посипаємо формочки какао-порошком;
- На водяній бані розтоплюємо шматочки шоколаду з рештою масла. Знімаємо з плити і відкладаємо в сторону на декілька хвилин;
- В окремій мисці збиваємо яйця з цукром і жовтками;
- Потім додаємо пшеничне борошно і ретельно перемішуємо;
- Поступово вливаємо шоколадну масу і розмішуємо;
- Приготованою сумішшю наповнюємо підготовлені формочки. Залишаємо на кілька хвилин до повного охолодження. Якщо ви хочете приготувати фондан пізніше, то приберіть його в холодильник або морозилку;
- Випікаємо десерт протягом 10 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.
Перед подачею, тарілку, прикрашаємо карамельним соусом, викладаємо десерт, а зверху вершкове або ванільне морозиво. Виходить неймовірно смачно.
Покроковий рецепт шоколадного фондана з рідким центром від Юлії Висоцької
Якщо ви хочете докладніше дізнатися, як готується французький десерт, то пропоную вам подивитися відео з докладною інструкцією. Відома телеведуча Юлія Висоцька розповість, як готується таке частування. Звичайно, вона завжди робить все швидко, наче поспішає кудись. Але в ролику все зрозуміло.
Тепер ви знаєте самі прості й популярні варіанти приготування шоколадного фондана. Але враховуйте те, що спробувавши такий десерт, ваші близькі люди будуть вас просити приготувати його частіше і частіше. Приємного апетиту!