Салат на зиму з кольоровою капустою: найсмачніший рецепт
Ви можете не робити багато заготовок, але салат по цьому рецепту приготуйте обов’язково. Закуска виходить не тільки смачною, але і корисною для нашого організму.
Інгредієнти:
- 3 кг суцвіть цвітної капусти;
- 3 морквини;
- 3 гострих перчика;
- 4 головки часнику;
- 2 пучка петрушки;
Для розсолу
- 1,5 л води;
- 1 склянка цукру;
- 1 стакан рослинного масла;
- 3 ст. л солі;
- 15 горошин запашного перцю;
- 1 склянку 9% оцту.
Приготування
Тепер в підготовлену ємність (не використовуйте алюмінієву тару) викладаємо шар кучерявою петрушки, яку попередньо потрібно промити холодною водою.
Тепер очищаємо часник, нарізаємо його на тонкі шматочки. Відправляємо наступним шаром в ємність.
Морквину подрібнюємо на тонкі шайби і додаємо до решти продуктів.
У гострого перчика витягуємо всі нутрощі і нарізаємо дрібними півкільцями. Викладаємо його наступним шаром нашого салату.
Зверху викладаємо наш головний інгредієнт – цвітну капусту. Її треба буде залити розсолом і залишити під гнітом на одну добу.
Для приготування розсолу ставимо на плиту каструлю з водою і додаємо всі необхідні інгредієнти. Після закипання відразу заливаємо підготовлені овочі. Зверху кладемо тарілку і який-небудь вантаж, наприклад, банку з водою.
Після закінчення 24 годин розмішуємо салат і розподіляємо його по стерилізованим банкам, трохи утрамбовуючи. Не забуваємо заливати заготівлю розсолом.
Банки накриваємо кришками, а потім стерилізуємо в каструлі протягом 20 хвилин після закипання води.
Залишається закрутити кришки і смачний салат готовий. Обов’язково скористайтеся цим способом консервування овочів.