Салат з цвітної капусти на зиму. Прості і смачні рецепти закуски

Салат на зиму з кольоровою капустою: найсмачніший рецепт

Ви можете не робити багато заготовок, але салат по цьому рецепту приготуйте обов’язково. Закуска виходить не тільки смачною, але і корисною для нашого організму.

Інгредієнти:

  • 3 кг суцвіть цвітної капусти;
  • 3 морквини;
  • 3 гострих перчика;
  • 4 головки часнику;
  • 2 пучка петрушки;

Для розсолу

  • 1,5 л води;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 3 ст. л солі;
  • 15 горошин запашного перцю;
  • 1 склянку 9% оцту.

Приготування

Тепер в підготовлену ємність (не використовуйте алюмінієву тару) викладаємо шар кучерявою петрушки, яку попередньо потрібно промити холодною водою.

Тепер очищаємо часник, нарізаємо його на тонкі шматочки. Відправляємо наступним шаром в ємність.

Морквину подрібнюємо на тонкі шайби і додаємо до решти продуктів.

У гострого перчика витягуємо всі нутрощі і нарізаємо дрібними півкільцями. Викладаємо його наступним шаром нашого салату.

Цікаве:  Соус Ткемалі з сливи в домашніх умовах на зиму — 6 простих рецептів приготування

Зверху викладаємо наш головний інгредієнт – цвітну капусту. Її треба буде залити розсолом і залишити під гнітом на одну добу.

Для приготування розсолу ставимо на плиту каструлю з водою і додаємо всі необхідні інгредієнти. Після закипання відразу заливаємо підготовлені овочі. Зверху кладемо тарілку і який-небудь вантаж, наприклад, банку з водою.

Після закінчення 24 годин розмішуємо салат і розподіляємо його по стерилізованим банкам, трохи утрамбовуючи. Не забуваємо заливати заготівлю розсолом.

Банки накриваємо кришками, а потім стерилізуємо в каструлі протягом 20 хвилин після закипання води.

Залишається закрутити кришки і смачний салат готовий. Обов’язково скористайтеся цим способом консервування овочів.