Салат з цвітної капусти на зиму. Прості і смачні рецепти закуски

Рецепт заготовки з кольорового капусти на зиму в банках

Давайте розглянемо ще один дуже простий спосіб приготування салату. Вам знадобиться всього кілька хвилин, і смачна закуска буде чекати зимового вечері. Етапи приготування дивіться у відео:

Вам знадобиться не більше однієї години, щоб заготовити смачного салату. Це страва підходить не тільки для повсякденного вечері, але і для прикраси святкового столу.

Закуска з цвітної капусти без стерилізації

Якщо у вас немає часу, щоб робити заготовки зі стерилізацією, то можу запропонувати вам рецепт, в якому не потрібно виконувати дану процедуру.

Інгредієнти:

  • 2 кг цвітної капусти;
  • 750 г солодкого перцю;
  • 450 г ріпчастої цибулі;
  • За 12 горошок чорного і запашного перцю;
  • 500 г цукрового піску;
  • 4 лаврових листа;
  • 2 ст. л солі;
  • 300 мл столового оцту;
  • 1 ч. л перцю чилі.
Цікаве:  5 рецептів квашеної капусти на зиму в банках

Приготування

В першу чергу підготуємо наш найбільший головний інгредієнт. Для цього капусту достатньо просто помити під проточною водою і розділити на суцвіття качан.

Наступним кроком нарізаємо тонкою соломкою болгарський перець, а ріпчасту цибулю на півкільця. Відправляємо овочі в миску з капустою.

Всі продукти перемішуємо, солимо і відкладаємо на 5-6 годин.

Щоб приготувати розсіл потрібно в каструлю з водою (2 л), додати перець чилі, цукор і оцет. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

У кожну стерилізовану банку додаємо по 3 горошини перцю і лавровий лист. Закладаємо настоявшиеся овочі і заливаємо гарячим маринадом.

Тепер закручуємо кришки. Банки обов’язково закутуємо теплим пледом, щоб замінити цим процес пастеризації, і прибираємо салат остигати. Але пам’ятайте, що для тривалого зберігання, закуску рекомендується простерилізувати у киплячій воді.