Рецепт заготовки з кольорового капусти на зиму в банках
Давайте розглянемо ще один дуже простий спосіб приготування салату. Вам знадобиться всього кілька хвилин, і смачна закуска буде чекати зимового вечері. Етапи приготування дивіться у відео:
Вам знадобиться не більше однієї години, щоб заготовити смачного салату. Це страва підходить не тільки для повсякденного вечері, але і для прикраси святкового столу.
Закуска з цвітної капусти без стерилізації
Якщо у вас немає часу, щоб робити заготовки зі стерилізацією, то можу запропонувати вам рецепт, в якому не потрібно виконувати дану процедуру.
Інгредієнти:
- 2 кг цвітної капусти;
- 750 г солодкого перцю;
- 450 г ріпчастої цибулі;
- За 12 горошок чорного і запашного перцю;
- 500 г цукрового піску;
- 4 лаврових листа;
- 2 ст. л солі;
- 300 мл столового оцту;
- 1 ч. л перцю чилі.
Приготування
В першу чергу підготуємо наш найбільший головний інгредієнт. Для цього капусту достатньо просто помити під проточною водою і розділити на суцвіття качан.
Наступним кроком нарізаємо тонкою соломкою болгарський перець, а ріпчасту цибулю на півкільця. Відправляємо овочі в миску з капустою.
Всі продукти перемішуємо, солимо і відкладаємо на 5-6 годин.
Щоб приготувати розсіл потрібно в каструлю з водою (2 л), додати перець чилі, цукор і оцет. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
У кожну стерилізовану банку додаємо по 3 горошини перцю і лавровий лист. Закладаємо настоявшиеся овочі і заливаємо гарячим маринадом.
Тепер закручуємо кришки. Банки обов’язково закутуємо теплим пледом, щоб замінити цим процес пастеризації, і прибираємо салат остигати. Але пам’ятайте, що для тривалого зберігання, закуску рекомендується простерилізувати у киплячій воді.