Закуска з цвітної капусти по-корейськи
Ще один рецепт смачного салату на зиму з пікантним смаком. Як і попередні способи приготування, цей варіант є дуже простим, тому ви впораєтеся з консервацією заготовки.
Інгредієнти:
- 1 головка цвітної капусти;
- 3 морквини;
- 1 пачка приправи для корейської моркви;
- 3 горошини перцю;
- 1 лист лаврушки;
- 3 зубчики часнику;
- 1 л води;
- 2,5 ст. л солі;
- 4 ст. л цукру;
- 4 ст. л 9% столового оцту;
- 100 мл соняшникової олії.
Приготування
Капусту ділимо на маленькі суцвіття, щоб їх було зручніше розподіляти по банкам. При наявності пошкоджень на овоче, їх потрібно зрізати.
Суцвіття промиваємо холодною водою, а потім відправляємо в каструлю з киплячою водою на п’ять хвилин.
Очищену моркву натираємо на корейській тертці. Якщо у вас немає такого інструменту, то овоч можна нарізати тонкою соломкою.
Отже, всі основні інгредієнти у нас підготовлені, тепер поставимо кип’ятитися воду для приготування маринаду.
Тепер по черзі закладаємо в стерилізовані банки трохи морквини, потім суцвіття і повторюємо шари кілька разів.
У киплячу воду висипаємо корейську приправу, нарізаємо дрібно часник, додаємо цукор, сіль і запашний перець. Кип’ятимо протягом 3 хвилин.
Знімаємо маринад з плити, вливаємо в нього масло з оцтом і відразу заливаємо їм банки з овочами.
Банки накриваємо кришками, потім відправляємо в каструлю і заливаємо гарячою водою. Доводимо рідину до кипіння і на повільному вогні стерилізуємо протягом півгодини.
Тепер щільно закручуємо кришки і догори дном закутуємо теплим рушником. Ставимо в темне місце до повного охолодження.
Як бачите, всі рецепти заготівлі салату на зиму дуже прості. Навіть якщо ви ніколи не займалися консервуванням, то у вас не виникне труднощів з цією процедурою.
Якщо у вас є оригінальні варіанти приготування закуски з кольорової капусти, то можете поділитися ними у коментарях.