Рецепт приготування салату з цвітної капусти на зиму з томатною пастою
В наступному рецепті ми будемо використовувати подрібнені помідори, але при бажанні можете замінити їх звичайної томатною пастою, але зі свіжими томатами смак закуски набагато краще.
Інгредієнти:
- 1 кг цвітної капусти;
- 150 г солодкого перцю;
- 600 г томатів;
- 50 г свіжої петрушки;
- 3 зубчики часнику;
- 30 г солі;
- 50 г цукру;
- 40 мл 9% оцту;
- 70 мл соняшникової олії;
- Лимонна кислота.
Приготування
Капусту ділимо на суцвіття і заливаємо водою на 2-3 хвилини. Потім висушуємо на рушник.
У каструлі доводимо воду до кипіння і на 1 хвилину закидаємо капустяні суцвіття. Щоб овоч залишався білосніжним, в рідину слід додати маленьку щіпку лимонної кислоти.
Помідори промиваємо під проточною водою, а потім подрібнюємо у блендері або м’ясорубці. Якщо ви з якихось причин не використовуєте помідори, то для приготування маси розведіть томатну пасту в кип’яченій воді.
Болгарський перець очищаємо від насіння і промиваємо холодною водою. Нарізаємо овоч на довгу соломку, як показано на фото нижче.
У каструлю з томатною масою відправляємо болгарський перець, подрібнений часник і зелень. Все перемішуємо і ставимо на плиту.
Коли овочева суміш закипить, то зменшуємо вогонь до мінімуму і додаємо в каструлю олію, сіль і цукор.
На наступному етапі додаємо підготовлені суцвіття. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо салат протягом півгодини. За пару хвилин до готовності додаємо столовий оцет.
Готовий салат розподіляємо по банкам, які ми попередньо простерилизовали. Закручуємо кришки, закутуємо заготівлю теплим рушником і ставимо в темне місце.
Закуску зберігайте у погребі, коморі або в холодильнику. До новорічних свят вона точно простоїть.