Салат з цвітної капусти на зиму. Прості і смачні рецепти закуски

Рецепт приготування салату з цвітної капусти на зиму з томатною пастою

В наступному рецепті ми будемо використовувати подрібнені помідори, але при бажанні можете замінити їх звичайної томатною пастою, але зі свіжими томатами смак закуски набагато краще.

Інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти;
  • 150 г солодкого перцю;
  • 600 г томатів;
  • 50 г свіжої петрушки;
  • 3 зубчики часнику;
  • 30 г солі;
  • 50 г цукру;
  • 40 мл 9% оцту;
  • 70 мл соняшникової олії;
  • Лимонна кислота.

Приготування

Капусту ділимо на суцвіття і заливаємо водою на 2-3 хвилини. Потім висушуємо на рушник.

У каструлі доводимо воду до кипіння і на 1 хвилину закидаємо капустяні суцвіття. Щоб овоч залишався білосніжним, в рідину слід додати маленьку щіпку лимонної кислоти.

Помідори промиваємо під проточною водою, а потім подрібнюємо у блендері або м’ясорубці. Якщо ви з якихось причин не використовуєте помідори, то для приготування маси розведіть томатну пасту в кип’яченій воді.

Цікаве:  Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Болгарський перець очищаємо від насіння і промиваємо холодною водою. Нарізаємо овоч на довгу соломку, як показано на фото нижче.

У каструлю з томатною масою відправляємо болгарський перець, подрібнений часник і зелень. Все перемішуємо і ставимо на плиту.

Коли овочева суміш закипить, то зменшуємо вогонь до мінімуму і додаємо в каструлю олію, сіль і цукор.

На наступному етапі додаємо підготовлені суцвіття. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо салат протягом півгодини. За пару хвилин до готовності додаємо столовий оцет.

Готовий салат розподіляємо по банкам, які ми попередньо простерилизовали. Закручуємо кришки, закутуємо заготівлю теплим рушником і ставимо в темне місце.

Закуску зберігайте у погребі, коморі або в холодильнику. До новорічних свят вона точно простоїть.