Салат з цвітної капусти на зиму. Прості і смачні рецепти закуски

Делікатесний салат з цвітної капусти на зиму

У зимовий час року ця закуска стане справжнім делікатесом, без перебільшення. Салат виходить смачним і підходить до багатьох страв. Процес консервації досить просто і під силу будь-якій господині.

Інгредієнти:

  • 2 кг цвітної капусти;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 2 кг томатів;
  • 2 головки часнику;
  • 10 ст. л 9% столового оцту;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 2 ст. л солі;
  • 100 г цукрового піску.

Приготування

Помиті і свіжі помідори заливаємо окропом на пару хвилин, після чого акуратно знімаємо з них шкірку. Очищені томати пропускаємо через м’ясорубку або соковижималку.

Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо на середні шматочки.

Кольорову капусту розбираємо на невеликі суцвіття і промиваємо холодною водою.

Цікаве:  Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

У каструлю кладемо перець, заливаємо томатною сумішшю, додаємо масло, сіль і цукор. Ставимо ємність на плиту і доводимо рідину до кипіння.

На наступному етапі відправляємо в сотейник капустяні суцвіття, перемішуємо і після закипання варимо протягом 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет, додаємо часник і перець запашний при бажанні.

Гарячий салат відразу ж розкладаємо по стерилізованим банкам, закатуємо кришками і в перевернутому стані закутуємо теплою ковдрою.