Делікатесний салат з цвітної капусти на зиму
У зимовий час року ця закуска стане справжнім делікатесом, без перебільшення. Салат виходить смачним і підходить до багатьох страв. Процес консервації досить просто і під силу будь-якій господині.
Інгредієнти:
- 2 кг цвітної капусти;
- 200 г болгарського перцю;
- 2 кг томатів;
- 2 головки часнику;
- 10 ст. л 9% столового оцту;
- 1 стакан рослинного масла;
- 2 ст. л солі;
- 100 г цукрового піску.
Приготування
Помиті і свіжі помідори заливаємо окропом на пару хвилин, після чого акуратно знімаємо з них шкірку. Очищені томати пропускаємо через м’ясорубку або соковижималку.
Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо на середні шматочки.
Кольорову капусту розбираємо на невеликі суцвіття і промиваємо холодною водою.
У каструлю кладемо перець, заливаємо томатною сумішшю, додаємо масло, сіль і цукор. Ставимо ємність на плиту і доводимо рідину до кипіння.
На наступному етапі відправляємо в сотейник капустяні суцвіття, перемішуємо і після закипання варимо протягом 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет, додаємо часник і перець запашний при бажанні.
Гарячий салат відразу ж розкладаємо по стерилізованим банкам, закатуємо кришками і в перевернутому стані закутуємо теплою ковдрою.