Заготівля з цвітної капусти з помідорами і перцем
Якщо ви любите пікантну і корисну закуску, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. Для приготування знадобляться прості і доступні продукти. Такий салат на зиму допоможе вам швидко підготувати вечерю для всієї родини.
Інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти;
- 1,5 кг томатів;
- 200 г солодкого перцю;
- 80 г часнику;
- 200 г петрушки;
- 200 г білого цукру;
- 2 ст. л солі;
- 200 мл соняшникової олії;
- 2 ч. л оцтової есенції.
Приготування
Для приготування салату нам потрібно нарізати тонкою соломкою перець, подрібнити свіжу петрушку, а цвітну капусту розділити на суцвіття. Томати пропускаємо через м’ясорубку, а часник через часникодавку.
Ставимо На плиту каструлю з підсоленою водою, і протягом 4-5 хвилин (не більше) відварюємо цвітну капусту. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся вода.
На наступному етапі в каструлі змішуємо всі підготовлені продукти, цукор, сіль, оцтову есенцію та олію. Ставимо ємність на конфорку.
Коли овочева суміш закипить, то відправляємо до неї відварну капусту і готуємо близько 15 хвилин.
Відразу після приготування розподіляємо закуску по стерильним банкам і закручуємо кришками. Заготівлю залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо в льох або холодильник.