Покроковий фото рецепт закуски «Тещин язик» з баклажанами і перцем
Розглянемо ще один простий, але дуже смачний рецепт приготування салату на зиму. Заготівля відмінно поєднується з будь-яким гарніром і м’ясними стравами.
Інгредієнти:
- 4 кг баклажанів;
- 10 шт солодкого перцю;
- 10 шт томатів;
- 3 стручка гострого перцю;
- 2 головки часнику;
- 1 стакан соняшникової олії;
- 150 мл 9% оцту;
- 2 ст. л солі;
- 1 склянку цукру.
Приготування
Баклажани промиваємо під проточною водою і відрізаємо плодоніжку. Нарізаємо на шайби невеликої товщини.
Кружечки овочів викладаємо в миску і засипаємо їх сіллю, щоб позбутися гіркоти. Йодована сіль для цих цілей не підходить. Через півгодини ще раз промиваємо шматочки в холодній воді.
У гострого та солодкого перцю видаляємо насіння і нарізаємо на шматки середнього розміру. Помідори бланшируем, щоб зняти шкірку. Очищаємо часник і всі продукти пюрируем в блендері або м’ясорубці.
Овочеву масу перекладаємо в товстостінну ємність і ставимо на плиту, додаємо цукровий пісок, трохи солі, столовий оцет і рослинне масло. Після закипання закладаємо баклажани і готуємо на повільному вогні протягом 30 хвилин.
Закуску розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Заготівлю закутуємо рушником або ковдрою, і в перевернутому стані залишаємо остигати.