Салат «Тещин язик» з баклажанів на зиму — 6 кращих рецептів

Покроковий фото рецепт закуски «Тещин язик» з баклажанами і перцем

Розглянемо ще один простий, але дуже смачний рецепт приготування салату на зиму. Заготівля відмінно поєднується з будь-яким гарніром і м’ясними стравами.

Інгредієнти:

  • 4 кг баклажанів;
  • 10 шт солодкого перцю;
  • 10 шт томатів;
  • 3 стручка гострого перцю;
  • 2 головки часнику;
  • 1 стакан соняшникової олії;
  • 150 мл 9% оцту;
  • 2 ст. л солі;
  • 1 склянку цукру.

Приготування

Баклажани промиваємо під проточною водою і відрізаємо плодоніжку. Нарізаємо на шайби невеликої товщини.

Кружечки овочів викладаємо в миску і засипаємо їх сіллю, щоб позбутися гіркоти. Йодована сіль для цих цілей не підходить. Через півгодини ще раз промиваємо шматочки в холодній воді.

Цікаве:  Як засолити кавун шматочками в банку на зиму

У гострого та солодкого перцю видаляємо насіння і нарізаємо на шматки середнього розміру. Помідори бланшируем, щоб зняти шкірку. Очищаємо часник і всі продукти пюрируем в блендері або м’ясорубці.

Овочеву масу перекладаємо в товстостінну ємність і ставимо на плиту, додаємо цукровий пісок, трохи солі, столовий оцет і рослинне масло. Після закипання закладаємо баклажани і готуємо на повільному вогні протягом 30 хвилин.

Закуску розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Заготівлю закутуємо рушником або ковдрою, і в перевернутому стані залишаємо остигати.