Салат «Тещин язик» з баклажанів на зиму — 6 кращих рецептів

Консервація салату з баклажанів без стерилізації

Пікантну закуску на зиму можна приготувати без стерилізації, при цьому салат з баклажанів може зберігатися протягом всього зимового періоду. Закуска добре поєднується з рибними та м’ясними стравами.

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів;
  • 1 кг томатів;
  • 350 г болгарського перцю;
  • 50 г часнику;
  • 2,5 ст. л солі;
  • 75 г цукру;
  • 50 мл 9% столового оцту;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • ½ Ч. л гострого перцю.

Процес приготування з фото

У цьому рецепті краще використовувати плоди невеликого розміру. Баклажани обов’язково промиваємо, і при необхідності, очищаємо від шкірки. Потім нарізаємо шайбами, товщиною не більше 1,5 см.

Щоб позбутися гіркоти, баклажани слід посолити, добре перемішуємо і залишаємо на півгодини. Потім промиваємо холодною водою.

Для заготівлі можна використовувати навіть м’яті і перестиглі томати. Для початку видаляємо плодоніжки, а потім нарізаємо на шматочки невеликого розміру.

Болгарський перець промиваємо під проточною водою, видаляємо у нього плодоніжки і виймаємо насіння. Нарізаємо на шматочки довільної форми. Щоб салат вийшов яскравим, використовуйте солодкий перець різних кольорів.

Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Пропускаємо Через м’ясорубку шматочки помідорів, а потім перець і кілька головок часнику. Овочі також можна подрібнити за допомогою міксера або блендера.

Перекручену овочеву суміш перелити в ємність з товстими стінками. Додаємо в масу цукор, харчову сіль і гострий перець або суміш перців, якщо не хочете, щоб салат вийшов дуже гострим.

Також вливаємо олію, все перемішуємо. Ємність ставимо на плиту і доводимо до кипіння і варимо близько півгодини, регулярно помішуючи суміш.

В томатну масу закладаємо кружечки баклажанів. Після закипання салату варимо його протягом півгодини. За пару хвилин до готовності вливаємо столовий оцет.

Гарячу закуску розкладаємо по банках, які попередньо потрібно простерилізувати. Закатуємо заготівлю кришками і ставимо в темне місце у перевернутому стані.

Після повного охолодження, закуску слід зберігати в прохолодному місці або в холодильнику.