Заготівля закуски «Тещин язик» з баклажанів та помідорів
Розглянемо ще один рецепт консервування салату на зиму. Салат виходить дуже смачним. Ступінь гостроти можете регулювати самостійно, додаючи потрібну кількість перцю.
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів;
- 1 кг томатів;
- 1-2 стручки пекучого перцю;
- 4 солодких перцю;
- 1 головка часнику;
- 50 мл соняшникової олії;
- 3 ст. л столового оцту (9%);
- 1 ст. л цукру;
- Сіль за смаком.
Процес консервації
Для приготування зимової закуски краще використовувати невеликі плоди, так як будемо нарізати баклажани уздовж на пластини товщиною в 1 см. Але якщо хочете, то можете нарізати їх кружальцями.
Шматочки відправляємо в підсолену воду, накриваємо тарілкою і ставимо невеликий вантаж. Ця процедура дозволяє позбутися гіркоти в овочах.
Поки баклажани відстоюються, займемося підготовкою інших продуктів. З томатів краще зняти шкірку. Для цього потрібно зробити хрестоподібний надріз на поверхні і на кілька хвилин опустити їх в окріп, а потім у холодну воду. Після такої процедури, шкірка легко знімається з помідор.
Також очищаємо часник від лушпиння і поділяємо його на зубчики.
Гострий і болгарський перець очищаємо від насіння. Тепер, всі продукти нарізаємо на невеликі шматочки і подрібнюємо у блендері або м’ясорубці.
Замочені баклажани промиваємо холодною водою, віджимаємо руками, щоб стекла зайва рідина. Тепер змащуємо деко олією, викладаємо на нього мови овочів і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Не забуваємо перевертати шматочки, щоб вони запеклися з обох сторін.
Тим часом овочеву суміш ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо близько 15 хвилин, і в кінці додаємо столовий оцет.
Запечені баклажани перекладаємо в каструлю і накриваємо кришкою, щоб вони стали ще м’якшими.
В стерилізовані банки додаємо пару столових ложок овочевої суміші, потім пару шматочків баклажан. Такими шарами повністю заповнюємо скляні банки до країв і накриваємо кришкою.
Тепер приступимо до стерилізації. Для цього на дно ємності викладаємо рушник, відправляємо в неї заготовку. Заповнюємо каструлю водою до плічок банок. Після закипання стерилізуємо близько 30 хвилин.
На останньому етапі закочує банки, і в перевернутому стані закутуємо в теплу ковдру. Коли салат повністю охолоне, прибираємо його в прохолодне місце.