Як приготувати салат тещин язик без помідор
Якщо вам подобається аджика, то і закуска по цьому рецепту теж сподобається. Салат виходить гострим і зберігається протягом зими в холодильнику. Для приготування не знадобиться багато продуктів, а сам процес консервації досить простий.
Інгредієнти:
- 1,5 кг баклажанів;
- 250 г болгарського перцю;
- 1 стручок гострого перцю;
- 75 г часнику;
- 50 г білого цукру;
- 25 мл соняшникової олії;
- 50 мл 9% оцту.
Приготування
Баклажани нарізаємо досить великими кружечками, товщиною близько 1 см. Потім одним шаром викладаємо їх на дно миски і посипаємо сіллю. Потім знову розкладаємо кружечки овочів і додаємо трохи харчової солі.
Зверху накриваємо тарілкою і ставимо який-небудь вантаж на півгодини. Таким чином, шматочки добре просолятся, і з них вийде вся гіркота.
Солодкий перець нарізаємо на великі шматки, так як все одно будемо їх подрібнювати. Також підготуємо гострий перець і часник очистимо. Всі ці продукти пропускаємо через м’ясорубку. Якщо хочете, то можете скористатися блендером.
У приготовлену масу додаємо оцет, олію і цукор. Так як у нас баклажани вже посолены, то в суміш не будемо додавати сіль.
Тепер потрібно обсмажити баклажани. Якщо це робити в сковороді, то вони вберуть багато масла, тому краще це робити у фритюрниці. Для початку шматочки овочів добре віджимаємо, і зливаємо весь сік. В мультиварці включаємо режим «Мультиповар» і встановлюємо 160 градусів. В чаші розігріваємо рослинне масло.
Закладаємо фритюрницю з баклажанами в чашу, і готуємо їх до золотистого кольору близько 10 хвилин. Також ви можете закласти шматочки безпосередньо в олію, але вийміть їх шумівкою, щоб стік весь жир.
Гарячі баклажани відразу розподіляємо по стерилізованим банкам. Викладаємо все шарами. Спочатку на дно викладаємо шматочки синіх овочів, а потім невелику кількість суміші з перцю. Трохи утрамбовуємо товкачиком. Таким чином, заповнюємо всю банку.
Після цього, закручуємо металевими кришками. Коли закуска охолоне, то прибираємо його в холодильник. Ви можете відразу спробувати салат, але через пару тижнів, він набуває зовсім інший смак, тому трохи потерпіть.