Салат «Тещин язик» з баклажанів на зиму — 6 кращих рецептів

Найсмачніша заготівля на зиму «Тещин язик» з баклажан на 2 кг з томатною пастою

Якщо ви любите пікантні страви, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. Це один з класичних варіантів приготування найсмачнішої закуски з овочів. Навіть недосвідчена господиня може зробити заготовку без особливих зусиль.

Інгредієнти:

  • 2 кг молодих баклажанів;
  • 1 л томатного соку;
  • ½ Кг солодкого перцю;
  • 100 г часнику;
  • 100 мл 9% столового оцту;
  • 200 мл рослинного масла;
  • 1 ст. л харчової солі;
  • 100 г цукрового піску;
  • Гіркий перець за вподобанням.

Поетапне приготування

Для салату рекомендується брати баклажани середнього розміру. Для початку їх потрібно розрізати навпіл вздовж, а потім поперек. В результаті у вас вийде чотири шматочки у формі мови. Якщо у вас великі плоди, то поділіть їх на більшу кількість частин.

Тепер нам потрібно обсмажити нарізані овочі. Для цього на сковороду виливаємо соняшникову олію. Щоб прискорити процес приготування можете використовувати відразу дві сковорідки.

Цікаве:  Огірки по-корейськи на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими етапами

Обсмажуємо шматочки з обох сторін, тільки стежте, щоб вони не обгоріли, досить дочекатися, коли вони підрум’яняться, як показано на фото нижче.

Після обсмажування, баклажани рекомендується відкинути на сито або на паперові рушники, щоб позбавитися від зайвої олії.

Болгарський перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і насіння. Також очищаємо часник і ділимо його на зубчики. Тепер пропускаємо ці продукти через м’ясорубку. Можете прокрутити ще невеликий шматочок гіркого перцю.

Томатну пасту розвести з водою, кип’ятимо і заливаємо обсмажені баклажани, додаємо сіль, цукор, соняшникова олія і оцет. Все добре перемішуємо.

Приправою заливаємо сині овочі, ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо близько 15 хвилин.

Після цього залишиться тільки розподілити закуску по стерилізованим банкам, закатати металеві кришки і прибрати в тепле місце в перевернутому стані.