Класичний рецепт м’яса по-французьки з свинини з картоплею і грибами
Пропоную вам один з традиційних способів приготування соковитого і ситного страви. Для цього нам знадобляться доступні і прості продукти, а також трохи вільного часу.
Інгредієнти:
- 500 р свинини;
- 1 кг картоплі;
- 200 г грибів;
- 2 головки цибулі;
- 150 г сиру;
- 100 г майонезу;
- Соняшникова олія;
- Чорний мелений перець;
- Харчова сіль;
- Хмелі-сунелі;
- Коріандр;
- Зелень.
Приготування:
- Деко змащуємо олією;
- Картопля очищаємо, нарізаємо півмісяцем і кладемо на деко. Підсолюємо, посипаємо спеціями і перемішуємо, а потім рівномірно розподіляємо по листу;
- Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Печериці очищаємо, промиваємо та нарізаємо на шматочки довільної форми. Відправляємо продукти на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до напівготовності;
- Цибулю з грибами додаємо в блюдо наступним шаром;
- М’ясо ріжемо на середні або дрібні шматки за вашим бажанням. Викладаємо на блюдо рівномірним шаром, солимо і посипаємо невеликою кількістю спецій;
- Сир подрібнюємо ножем або на тертці. Змішуємо його з майонезом, інакше він пригорить під час запікання. Сирну масу викладаємо фінішним шаром;
- Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо 40-50 хвилин. Приблизно через 20 хвилин зменшуємо вогонь.
Готову страву посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!