М’ясо по-французьки в духовці з свинини

Класичний рецепт м’яса по-французьки з свинини з картоплею і грибами

Пропоную вам один з традиційних способів приготування соковитого і ситного страви. Для цього нам знадобляться доступні і прості продукти, а також трохи вільного часу.

Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 1 кг картоплі;
  • 200 г грибів;
  • 2 головки цибулі;
  • 150 г сиру;
  • 100 г майонезу;
  • Соняшникова олія;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль;
  • Хмелі-сунелі;
  • Коріандр;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Деко змащуємо олією;
  • Картопля очищаємо, нарізаємо півмісяцем і кладемо на деко. Підсолюємо, посипаємо спеціями і перемішуємо, а потім рівномірно розподіляємо по листу;
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Печериці очищаємо, промиваємо та нарізаємо на шматочки довільної форми. Відправляємо продукти на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до напівготовності;
  • Цибулю з грибами додаємо в блюдо наступним шаром;
  • М’ясо ріжемо на середні або дрібні шматки за вашим бажанням. Викладаємо на блюдо рівномірним шаром, солимо і посипаємо невеликою кількістю спецій;
  • Сир подрібнюємо ножем або на тертці. Змішуємо його з майонезом, інакше він пригорить під час запікання. Сирну масу викладаємо фінішним шаром;
  • Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо 40-50 хвилин. Приблизно через 20 хвилин зменшуємо вогонь.
Цікаве:  Млинці на молоці: рецепти тонких млинчиків з дірочками

 

Готову страву посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!