Покроковий рецепт м’яса по-французьки з свинини з печерицями і помідорами в соусі
Ще один цікавий спосіб приготування смачного і соковитого страви. Його можна готувати не тільки в звичайні дні, але і на святковий стіл. Для цього знадобляться прості продукти, які можна купити в будь-якому продуктовому магазині.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини;
- 5 печериць;
- 2 помідори;
- 200 г сиру;
- 400 р сметани;
- 1 головка цибулі;
- 20 г кропу;
- ½ Склянки молока;
- Чорний мелений перець, сіль, спеції;
- Оливки і кріп для оформлення;
- Рослинне масло.
Приготування:
- М’ясо нарізаємо, відбиваємо, перчимо і солимо. Поки відкладаємо в сторону;
- Для приготування соусу змішуємо сметану з рубаною зеленню, сіллю і спеціями. Потім вливаємо трохи молока кімнатної температури, щоб суміш вийшла не надто густий;
- Гриби нарізаємо тонкими пластинами;
- Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями;
- Сир нарізаємо також на тонкі пластини;
- Деко застеляємо харчовою фольгою, змащуємо маслом за допомогою силіконової пензлика;
- М’ясо мачає в соусі і викладаємо на лист для запікання;
- На кожен шматок м’яса додаємо гриби;
- Посипаємо подрібненою цибулею;
- Викладаємо по одному кружечку помідора на кожен шматок;
- Зверху додаємо сир і поливаємо рештою соусу;
- Накриваємо блюдо фольгою, відправляємо в духовку (180 градусів). Через 20 хвилин знімаємо фольгу і продовжуємо випікати близько 40 хвилин.
При бажанні страву прикрашаємо зеленню і оливками без кісточок. Приємного апетиту!
М’ясо по-французьки, найчастіше, готують холодними зимовими вечорами, так як воно виходить ситним і неймовірно смачним. Скористайтеся будь-яким із запропонованих рецептів, і ви не пошкодуєте.