М’ясо по-французьки в духовці з свинини

М’ясо по-французьки з свинини в духовці з ананасом, сиром і сметаною

Якщо вам подобаються страви, в яких поєднується смак м’яса з фруктами, то скористайтеся наступним рецептом приготування. При бажанні, ви можете змінювати черговість шарів.

Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 250 г твердого сиру;
  • 300 г консервованого ананаса;
  • 3 головки цибулі;
  • Сметана за смаком;
  • Мелений перець і сіль;
  • 1 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Викладаємо рівним шаром на деко, змащене рослинним маслом;
  • Свинину нарізаємо на середні шматки і відбиваємо. Якщо м’ясо буде занадто тонким, то вийде сухим, тому злегка відбиваємо. Наступним шаром викладаємо, солимо, перчимо, і при бажанні додаємо спеції;
  • М’ясо змащуємо тонким шаром сметани;
  • В блюдо додаємо консервований ананас, нарізаний кільцями, і промазуємо сметаною;
  • Посипаємо тертим сиром твердих сортів;
  • Відправляємо в духовку (200 градусів) і запікаємо протягом 30 хвилин.
Цікаве:  Млинці з червоною ікрою: як приготувати і красиво загорнути

 

При бажанні можна викласти шар картоплі, щоб блюдо вийшло більш ситним.