М’ясо по-французьки з свинини в духовці з ананасом, сиром і сметаною
Якщо вам подобаються страви, в яких поєднується смак м’яса з фруктами, то скористайтеся наступним рецептом приготування. При бажанні, ви можете змінювати черговість шарів.
Інгредієнти:
- 500 р свинини;
- 250 г твердого сиру;
- 300 г консервованого ананаса;
- 3 головки цибулі;
- Сметана за смаком;
- Мелений перець і сіль;
- 1 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Викладаємо рівним шаром на деко, змащене рослинним маслом;
- Свинину нарізаємо на середні шматки і відбиваємо. Якщо м’ясо буде занадто тонким, то вийде сухим, тому злегка відбиваємо. Наступним шаром викладаємо, солимо, перчимо, і при бажанні додаємо спеції;
- М’ясо змащуємо тонким шаром сметани;
- В блюдо додаємо консервований ананас, нарізаний кільцями, і промазуємо сметаною;
- Посипаємо тертим сиром твердих сортів;
- Відправляємо в духовку (200 градусів) і запікаємо протягом 30 хвилин.
При бажанні можна викласти шар картоплі, щоб блюдо вийшло більш ситним.