Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Приготування маринованої буряків на зиму в банку з розсолом

Пропоную спробувати скористатися ще одним чудовим рецептом. Завдяки цьому способу приготування закуска виходить неймовірно смачною і корисною.

Інгредієнти:

  • 2 кг буряків;
  • 500 мл води;
  • 2 ч. л насіння кропу;
  • 100 г солі;
  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 ч. л кориці;
  • 4 лаврових листа;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ч. л горошини перцю;
  • 500 мл яблучного оцту.

Приготування

Для початку потрібно зварити буряк, і потім почистити. Після чого нарізаємо її на шматочки або подрібнюємо на крупній тертці. У будь-якому випадку овочі виходять дуже смачними.

На наступному етапі займемося приготуванням розсолу. Для цього каструлю наповнюємо водою, додаємо звичайну сіль, цукровий пісок, насіння кропу, 4 лаврових листа, трохи кориці, горошки перцю, а також подрібнений часник.

Цікаве:  Рецепт лечо на зиму з перцю і помідорів: класичний варіант з покроковими етапами приготування

Все ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Після закипання варимо близько п’яти хвилин, не більше. За пару хвилин до готовності вливаємо яблучний оцет.

Банки наповнюємо буряком до плічок. Потім до самого верху заливаємо гарячим маринадом. Закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

Після того, як банки охолонуть, то прибираємо їх в холодильник або інше прохолодне місце. Закуску можна буде подавати через пару тижнів. Приємного апетиту!