Маринована буряк на зиму для борщу
Якщо ви хочете швидко приготувати борщ в холодний період часу, то заздалегідь заготовте буряк. З маринованих овочів, страва виходить не менш смачним. Сам процес приготування є дуже простим.
Інгредієнти:
- 1 кг буряка;
- 1 ч. л солі;
- 4 ст. л цукру;
- 1 лимон;
- 4 ст. л рослинного масла.
При використанні більшого обсягу буряків, пропорційно збільшуйте кількість інших продуктів.
Покрокове приготування:
- Ставимо варитися буряк. А тим часом стерилізуємо скляні банки-яким зручним способом. Попередньо їх слід помити з содою;
- Відварну буряк нарізаємо на шматки і подрібнюємо на крупній тертці;
- В чисту каструлю вливаємо олію і відправляємо натерті коренеплоди;
- У ємність додаємо цукровий пісок і сіль;
- Лимон прокатує по рівній поверхні, щоб отримати сік по максимуму. Потім розрізаємо плід навпіл і видавлюємо сік в каструлю з іншими інгредієнтами;
- Ємність ставимо на плиту і тушкуємо протягом 15 хвилин після закипання. Не забуваємо помішувати буряк;
- Готову закуску розподіляємо по стерильним банкам і злегка утрамбовуємо. Після чого закатуємо кришки.
Заготівля може зіпсуватися в тому випадку, якщо коренеплоди не проварилися зо, використовувалися нестерильні банки і кришки або заготівля була негерметично закрита. Якщо уникнути цих помилок, то закуска буде зберігатися тривалий час.