Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Маринована буряк на зиму для борщу

Якщо ви хочете швидко приготувати борщ в холодний період часу, то заздалегідь заготовте буряк. З маринованих овочів, страва виходить не менш смачним. Сам процес приготування є дуже простим.

Інгредієнти:

  • 1 кг буряка;
  • 1 ч. л солі;
  • 4 ст. л цукру;
  • 1 лимон;
  • 4 ст. л рослинного масла.

При використанні більшого обсягу буряків, пропорційно збільшуйте кількість інших продуктів.

Покрокове приготування:

  1. Ставимо варитися буряк. А тим часом стерилізуємо скляні банки-яким зручним способом. Попередньо їх слід помити з содою;
  2. Відварну буряк нарізаємо на шматки і подрібнюємо на крупній тертці;
  3. В чисту каструлю вливаємо олію і відправляємо натерті коренеплоди;
  4. У ємність додаємо цукровий пісок і сіль;
  5. Лимон прокатує по рівній поверхні, щоб отримати сік по максимуму. Потім розрізаємо плід навпіл і видавлюємо сік в каструлю з іншими інгредієнтами;
  6. Ємність ставимо на плиту і тушкуємо протягом 15 хвилин після закипання. Не забуваємо помішувати буряк;
  7. Готову закуску розподіляємо по стерильним банкам і злегка утрамбовуємо. Після чого закатуємо кришки.
Цікаве:  Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Заготівля може зіпсуватися в тому випадку, якщо коренеплоди не проварилися зо, використовувалися нестерильні банки і кришки або заготівля була негерметично закрита. Якщо уникнути цих помилок, то закуска буде зберігатися тривалий час.