Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Рецепт маринування буряків шматками

З тертих овочів вже не приготуєш вінегрет і багато інші закуски. Для цього буряк можна замаринувати шматками, а потім використовувати за призначенням у зимовий час.

Інгредієнти:

  • Буряк;
  • 1 стакан води;
  • 2 ч. л харчової солі;
  • 5 зубчиків часнику;
  • Горошки перцю;
  • Насіння кропу;
  • Лавровий лист;
  • Яблучний оцет.

Приготування

  1. Буряк відправляємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до напівготовності;
  2. Тим часом потрібно приготувати розчин. Для цього в ємність вливаємо один стакан води, додаємо сіль і ретельно перемішуємо;
  3. Відварну буряк остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматки невеликого розміру;
  4. У стерильні банки шарами викладаємо буряк і спеції з подрібненим часником;
  5. Заливаємо солоною водою до самого верху;
  6. У кожну банку додаємо по 1 десертній ложці яблучного оцту;
  7. Герметично закручуємо кришками.
Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Заготівлю залишаємо при кімнатній температурі на пару днів. Після чого прибираємо в холодильник на зберігання. Приємного апетиту!