Рецепт маринування буряків шматками
З тертих овочів вже не приготуєш вінегрет і багато інші закуски. Для цього буряк можна замаринувати шматками, а потім використовувати за призначенням у зимовий час.
Інгредієнти:
- Буряк;
- 1 стакан води;
- 2 ч. л харчової солі;
- 5 зубчиків часнику;
- Горошки перцю;
- Насіння кропу;
- Лавровий лист;
- Яблучний оцет.
Приготування
- Буряк відправляємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до напівготовності;
- Тим часом потрібно приготувати розчин. Для цього в ємність вливаємо один стакан води, додаємо сіль і ретельно перемішуємо;
- Відварну буряк остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматки невеликого розміру;
- У стерильні банки шарами викладаємо буряк і спеції з подрібненим часником;
- Заливаємо солоною водою до самого верху;
- У кожну банку додаємо по 1 десертній ложці яблучного оцту;
- Герметично закручуємо кришками.
Заготівлю залишаємо при кімнатній температурі на пару днів. Після чого прибираємо в холодильник на зберігання. Приємного апетиту!