Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Дуже смачна маринована буряк — рецепт без стерилізації

У мешканців багатоквартирного будинку немає льоху. Але якщо приготувати буряк по наступному рецепту, то її можна зберігати при кімнатній температурі. При цьому стерилізація закуски не потрібно.

Інгредієнти:

  • 1 кг буряка;
  • 1 ст. л цукру;
  • 1 ст. л солі;
  • 70 мл 9% оцту;
  • Лавровий лист;
  • 10 горошків чорного перцю.

Приготування:

Буряк відварюємо звичним способом, після чого очищаємо і нарізаємо на шматочки довільної форми. Відправляємо в окрему чисту миску.

Наступним кроком займемося приготуванням маринаду. Для цього в каструлю вливаємо 1 л води, додаємо сіль з цукровим піском, кілька листочків лаврушки, горошки перцю і ретельно перемішуємо. Після закипання варимо 10 хвилин і витягаємо лаврові листи.

Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Потім відправляємо в каструлю нарізану буряк, а також столовий оцет. Додаємо вогонь і прогріваємо овочі протягом декількох хвилин після закипання.

Розподіляємо буряк по стерильним банкам разом з маринадом і герметично закручуємо. Після охолодження прибираємо заготовку в темне місце. Приємного апетиту!