Дуже смачна маринована буряк — рецепт без стерилізації
У мешканців багатоквартирного будинку немає льоху. Але якщо приготувати буряк по наступному рецепту, то її можна зберігати при кімнатній температурі. При цьому стерилізація закуски не потрібно.
Інгредієнти:
- 1 кг буряка;
- 1 ст. л цукру;
- 1 ст. л солі;
- 70 мл 9% оцту;
- Лавровий лист;
- 10 горошків чорного перцю.
Приготування:
Буряк відварюємо звичним способом, після чого очищаємо і нарізаємо на шматочки довільної форми. Відправляємо в окрему чисту миску.
Наступним кроком займемося приготуванням маринаду. Для цього в каструлю вливаємо 1 л води, додаємо сіль з цукровим піском, кілька листочків лаврушки, горошки перцю і ретельно перемішуємо. Після закипання варимо 10 хвилин і витягаємо лаврові листи.
Потім відправляємо в каструлю нарізану буряк, а також столовий оцет. Додаємо вогонь і прогріваємо овочі протягом декількох хвилин після закипання.
Розподіляємо буряк по стерильним банкам разом з маринадом і герметично закручуємо. Після охолодження прибираємо заготовку в темне місце. Приємного апетиту!