Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Рецепт дуже смачної маринованої буряків для холодного борщу

З буряка можна приготувати чудовий холодний суп, який ще називається холодник або борщ. Для його приготування краще всього використовувати маринований буряк.

Інгредієнти:

  • Буряк;
  • 1 л води;
  • 3 ст. л солі без гірки;
  • 1,5 ст. л цукрового піску;
  • 1 ст. л 70% оцтової есенції.

Покрокове приготування

Відварну буряк подрібнюємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою, кубиками. Як вам зручніше і звичніше, так і робіть. Подрібнений коренеплід відправляємо в каструлю.

У літрову банку додаємо цукор з сіллю і гарненько розмішуємо. Отриманим розчином заливаємо буряк, щоб вона була практично повністю покрита рідиною.

Каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Додаємо оцтову есенцію, перемішуємо і варимо протягом 1-2 хвилин.

Цікаве:  Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

Гарячу закуску розподіляємо по стерильним банкам до самого верху і закручуємо кришками.

Залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо в прохолодне місце для зберігання. Закуску можна спробувати вже через тиждень. Завдяки цьому рецепту, ви в будь-який час року можете приготувати холодний борщ.