Рецепт дуже смачної маринованої буряків для холодного борщу
З буряка можна приготувати чудовий холодний суп, який ще називається холодник або борщ. Для його приготування краще всього використовувати маринований буряк.
Інгредієнти:
- Буряк;
- 1 л води;
- 3 ст. л солі без гірки;
- 1,5 ст. л цукрового піску;
- 1 ст. л 70% оцтової есенції.
Покрокове приготування
Відварну буряк подрібнюємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою, кубиками. Як вам зручніше і звичніше, так і робіть. Подрібнений коренеплід відправляємо в каструлю.
У літрову банку додаємо цукор з сіллю і гарненько розмішуємо. Отриманим розчином заливаємо буряк, щоб вона була практично повністю покрита рідиною.
Каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Додаємо оцтову есенцію, перемішуємо і варимо протягом 1-2 хвилин.
Гарячу закуску розподіляємо по стерильним банкам до самого верху і закручуємо кришками.
Залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо в прохолодне місце для зберігання. Закуску можна спробувати вже через тиждень. Завдяки цьому рецепту, ви в будь-який час року можете приготувати холодний борщ.