Рецепт маринованого буряка з часником і помідорами
Завдяки наступним способом можна приготувати повноцінну страву. Цей салат подається окремо, гарніру або використовується в якості продукту для борщу. Тому беріть на замітку цей чудовий рецепт.
Інгредієнти:
- 4 кг буряків;
- 200 г часнику;
- 1,5 кг помідорів;
- ½ Кг цибулі;
- ½ Кг моркви;
- ½ Кг болгарського перцю;
- 200 мл 9% оцту;
- 500 мл соняшникової олії;
- 50 г солі;
- 170 г цукру;
- 1 гострий перчик.
Приготування
Варений буряк подрібнюємо на крупній тертці або в блендері. Потім очищаємо моркву і також натираємо. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або використовуємо будь-який інший спосіб
Наступним кроком нарізаємо соломкою солодкий перець. Ріпчасту цибулю подрібнюємо на невеликі шматочки. Гострий перчик очищаємо від насіння і ріжемо кубиками. Якщо хочете надати страві пікантний смак, то насіння можна залишити. Часник подрібнюємо у блендері або через спеціальний прес.
У глибокий казан виливаємо рослинне масло і відправляємо цибулю. Обсмажуємо до прозорості, потім додаємо моркву з солодким перцем і тушкуємо протягом 5 хвилин.
Після чого в ємність перекладаємо натерту буряк, гострий перець, сіль з цукром, а також 100 мл столового оцту. Все добре перемішуємо і накриваємо кришкою. Після закипання готуємо протягом 40-45 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, у страву додаємо часник і 100 мл оцту, готуємо ще 10 хвилин. Розподіляємо салат по стерилізованим банкам і залишаємо остигати, приблизно на одну добу.
Таку закуску можна просто намазувати на хліб. Виходить дуже смачно. Приємного апетиту!