Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Рецепт маринованого буряка з часником і помідорами

Завдяки наступним способом можна приготувати повноцінну страву. Цей салат подається окремо, гарніру або використовується в якості продукту для борщу. Тому беріть на замітку цей чудовий рецепт.

Інгредієнти:

  • 4 кг буряків;
  • 200 г часнику;
  • 1,5 кг помідорів;
  • ½ Кг цибулі;
  • ½ Кг моркви;
  • ½ Кг болгарського перцю;
  • 200 мл 9% оцту;
  • 500 мл соняшникової олії;
  • 50 г солі;
  • 170 г цукру;
  • 1 гострий перчик.

Приготування

Варений буряк подрібнюємо на крупній тертці або в блендері. Потім очищаємо моркву і також натираємо. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або використовуємо будь-який інший спосіб

Наступним кроком нарізаємо соломкою солодкий перець. Ріпчасту цибулю подрібнюємо на невеликі шматочки. Гострий перчик очищаємо від насіння і ріжемо кубиками. Якщо хочете надати страві пікантний смак, то насіння можна залишити. Часник подрібнюємо у блендері або через спеціальний прес.

Цікаве:  Огірки по-корейськи на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими етапами

У глибокий казан виливаємо рослинне масло і відправляємо цибулю. Обсмажуємо до прозорості, потім додаємо моркву з солодким перцем і тушкуємо протягом 5 хвилин.

Після чого в ємність перекладаємо натерту буряк, гострий перець, сіль з цукром, а також 100 мл столового оцту. Все добре перемішуємо і накриваємо кришкою. Після закипання готуємо протягом 40-45 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу, у страву додаємо часник і 100 мл оцту, готуємо ще 10 хвилин. Розподіляємо салат по стерилізованим банкам і залишаємо остигати, приблизно на одну добу.

Таку закуску можна просто намазувати на хліб. Виходить дуже смачно. Приємного апетиту!