Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Курячі сердечка у вершковому соусі з грибами

Пропоную вам цікавий варіант приготування субпродуктів. Блюдо виходить настільки смачним і апетитним, що ніхто навіть не зрозуміє, що його зробили з курячих сердечок.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих сердечок;
  • 400 г печериць;
  • 200 мл 10% вершків;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 ст. л борошна;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г сиру;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

 

  • Сердечка розрізаємо вздовж навпіл, щоб можна було видалити згустки крові. Також вирізаємо жир і промиваємо продукт під проточною водою. Потрібно набратися терпіння, так як дана процедура досить довга і нудна;
  • Печериці очищаємо і промиваємо холодною водою;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями;
  • У сковороду вливаємо олію, і коли воно розігріється, відправляємо половину цибулі. Обсмажуємо до прозорості. Не забуваємо помішувати, щоб він не пригорів;
  • Наступним кроком висипаємо гриби. Коли випарується рідина, додаємо трохи солі і перцю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Перекладаємо у форму для запікання;
  • У цій же сковороді обсмажуємо решту цибулі;
  • Після чого викладаємо сердечка, додаємо подрібнений часник, сіль і перець за бажанням. Заливаємо вершками і перемішуємо. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо продукти близько 20 хвилин;
  • Щоб згустити бульйон висипаємо ложку борошна, перемішуємо і готуємо ще 5-8 хвилин;
  • Перекладаємо в форму з грибами, і посипаємо тертим сиром;
  • Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, запікаємо 15-20 хвилин.
Цікаве:  Як спекти млинці на воді, щоб вони були смачні

 

Легкий і смачний обід готовий. Можете подавати до столу.