Курячі сердечка у вершковому соусі з грибами
Пропоную вам цікавий варіант приготування субпродуктів. Блюдо виходить настільки смачним і апетитним, що ніхто навіть не зрозуміє, що його зробили з курячих сердечок.
Інгредієнти:
- 1 кг курячих сердечок;
- 400 г печериць;
- 200 мл 10% вершків;
- 2 головки цибулі;
- 1 ст. л борошна;
- 3 зубчики часнику;
- 100 г сиру;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Сердечка розрізаємо вздовж навпіл, щоб можна було видалити згустки крові. Також вирізаємо жир і промиваємо продукт під проточною водою. Потрібно набратися терпіння, так як дана процедура досить довга і нудна;
- Печериці очищаємо і промиваємо холодною водою;
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями;
- У сковороду вливаємо олію, і коли воно розігріється, відправляємо половину цибулі. Обсмажуємо до прозорості. Не забуваємо помішувати, щоб він не пригорів;
- Наступним кроком висипаємо гриби. Коли випарується рідина, додаємо трохи солі і перцю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Перекладаємо у форму для запікання;
- У цій же сковороді обсмажуємо решту цибулі;
- Після чого викладаємо сердечка, додаємо подрібнений часник, сіль і перець за бажанням. Заливаємо вершками і перемішуємо. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо продукти близько 20 хвилин;
- Щоб згустити бульйон висипаємо ложку борошна, перемішуємо і готуємо ще 5-8 хвилин;
- Перекладаємо в форму з грибами, і посипаємо тертим сиром;
- Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, запікаємо 15-20 хвилин.
Легкий і смачний обід готовий. Можете подавати до столу.