Кабачкова ікра на зиму — кращі рецепти через мясорубку

Кабачкова ікра на зиму: кращий рецепт через м’ясорубку з помідорами, цибулею і морквою

Для початку пропоную вам ознайомитися з одним з найбільш вдалих рецептів приготування смачної закуски. Більшість господинь вибирає саме цей спосіб з величезної кількості варіантів. Тому обов’язково спробуйте зробити таку заготовку.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 2 кг помідорів;
  • 1 кг ріпчастої цибулі;
  • 1,5 кг моркви;
  • 500 мл соняшникової олії;
  • 200 г цукрового піску;
  • 1 ч. л лимонної кислоти;
  • Харчова сіль за вподобанням.

Приготування

  1. Обов’язково всі овочі промиваємо під проточною водою. Потім пропускаємо через м’ясорубку кабачки з морквою.
  2. В товстостінну каструлю виливаємо півлітра олії, і відправляємо в неї підготовлені овочі. Тушкуємо протягом 30 хвилин;
  3. Тим часом очищаємо цибулю від лушпиння, і перекручуємо на м’ясорубці. Через півгодини додаємо в каструлю до інших овочів і готуємо ще одну годину;
  4. Тим часом на сусідню конфорку ставимо каструлю з перетертими томатами, готуємо близько однієї години. За півгодини до готовності додаємо сіль з цукром, а також лимонну кислоту;
  5. Всі готові овочі перекладаємо в одну ємність і доводимо до кипіння. Обов’язково спробуйте ікру на смак, так як може не вистачити солі або цукру.
Цікаве:  Рецепт квашеної капусти на зиму в банки для зберігання в підвалі

Залишається розподілити гарячу закуску по стерилізованим банкам. Закручуємо або закатуємо кришки, перевертаємо банки і залишаємо до повного охолодження. Заготовка має приємний колір і смак, можете відразу відкласти трохи, щоб спробувати, в ній відмінно поєднуються всі продукти.