Кабачкова ікра на зиму: кращий рецепт через м’ясорубку з помідорами, цибулею і морквою
Для початку пропоную вам ознайомитися з одним з найбільш вдалих рецептів приготування смачної закуски. Більшість господинь вибирає саме цей спосіб з величезної кількості варіантів. Тому обов’язково спробуйте зробити таку заготовку.
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків;
- 2 кг помідорів;
- 1 кг ріпчастої цибулі;
- 1,5 кг моркви;
- 500 мл соняшникової олії;
- 200 г цукрового піску;
- 1 ч. л лимонної кислоти;
- Харчова сіль за вподобанням.
Приготування
- Обов’язково всі овочі промиваємо під проточною водою. Потім пропускаємо через м’ясорубку кабачки з морквою.
- В товстостінну каструлю виливаємо півлітра олії, і відправляємо в неї підготовлені овочі. Тушкуємо протягом 30 хвилин;
- Тим часом очищаємо цибулю від лушпиння, і перекручуємо на м’ясорубці. Через півгодини додаємо в каструлю до інших овочів і готуємо ще одну годину;
- Тим часом на сусідню конфорку ставимо каструлю з перетертими томатами, готуємо близько однієї години. За півгодини до готовності додаємо сіль з цукром, а також лимонну кислоту;
- Всі готові овочі перекладаємо в одну ємність і доводимо до кипіння. Обов’язково спробуйте ікру на смак, так як може не вистачити солі або цукру.
Залишається розподілити гарячу закуску по стерилізованим банкам. Закручуємо або закатуємо кришки, перевертаємо банки і залишаємо до повного охолодження. Заготовка має приємний колір і смак, можете відразу відкласти трохи, щоб спробувати, в ній відмінно поєднуються всі продукти.